Löser fövaringen av stansverktyg

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Gerdins lådordist

Många företag jobbar med lean och 5S och har upptäckt att man både kan spara tid och pengar när man hålla bra ordning.
– Vi har sett under våra besök hos många kunder att förvaringen av stansverktygen är ett problem, säger Heiko Schindelmeiser, vd och marknadschef på Gerdins Cutting Technology AB.

Verktygen skadas lätt och kan inte användas i produktionen när de behövs. Detta leda till omplaneringar, förseningar och extrakostnader för nya verktyg. Samtidigt är hanteringen av stora verktygen oftast ett arbetsmiljöproblem.

– Vi har nu tagit fram en produkt som kommer leda till ordning och reda i produktionen och en förbättring av arbetsmiljön.
En styrka hos Gerdins är en stor bredd i koncernen vilket ger möjlighet att kunna leverera kundanpassade förvaringslösningar för verktygsuppsättningar i framtiden.

G-Store är ett led i denna strävan att hela tiden förbättra och förenkla processerna hos kunderna med hjälp av nya produkter.

Pack & Emballage Stockholm Monter G:13

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx