Löfbergs ställer om: ”Ett viktigt första steg”

PUBLICERAD: 19 februari 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Kafferosteriet fasar ut delar av den fossila plasten i sina kaffeförpackningar till förmån för ett växtbaserat alternativ.

– Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Företaget har tagit fram en mer klimatsmart förpackning som ersätter delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ – plast tillverkad av sockerrör. Enligt företaget innebär bytet att dess klimatpåverkan minskas med drygt 30 procent.

– Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Den nya förpackningen, som tog två år att utveckla, har börjat gälla för hela företagets sortiment med malet kaffe som säljs i den svenska dagligvaruhandeln. De har också börjat omställningen avseende sortimentet som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Madelene Breiling säger att detta är ett viktigt första steg och att de nu kommer att fortsätta på den inslagna vägen:

– Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material, säger Madelene Breiling

Läs vidare

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x