Löfbergs ställer om: ”Ett viktigt första steg”

PUBLICERAD: 19 februari 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Kafferosteriet fasar ut delar av den fossila plasten i sina kaffeförpackningar till förmån för ett växtbaserat alternativ.

– Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Företaget har tagit fram en mer klimatsmart förpackning som ersätter delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ – plast tillverkad av sockerrör. Enligt företaget innebär bytet att dess klimatpåverkan minskas med drygt 30 procent.

– Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Den nya förpackningen, som tog två år att utveckla, har börjat gälla för hela företagets sortiment med malet kaffe som säljs i den svenska dagligvaruhandeln. De har också börjat omställningen avseende sortimentet som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Madelene Breiling säger att detta är ett viktigt första steg och att de nu kommer att fortsätta på den inslagna vägen:

– Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material, säger Madelene Breiling

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x