Limplotter ger tidsvinster: ”Det tar bara ett par sekunder”

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Dominik Jaworski på Felix Gluer tillsammans med Nicklas Vilain Jensen och Carsten Vilain Jensen på Convertec. Foto: Claes Nordström

Tiden då olika material limmas ihop för hand är förbi, enligt Convertec som demonstrerar en XY-limplotter från Felix Gluer på Scanpack.

Carsten Vilain Jensen, vd på Convertec, berättar att istället för att ha en limavdelning på företaget, som kan kräva ett manskap på 3–4 personer, så är Felix Gluer ett bättre alternativ för att spara tid, komma ifrån repetitiva uppgifter samt tunga lyft. Felix Gluer är en XY-limplotter för limning av olika material som ska bli till olika slags konstruktioner, förpackningar och display- och expoprodukter i wellpapp, Reboard och andra material.

Lätt att komma igång med ett jobb

Han säger att det handlar om snabba inställningar, många automatiska funktioner och kameraavläsning som ger möjligheter för att snabbt börja limma olika typer av jobb.

– Den här är för att hjälpa folk att få en snabbare limning och den är lätt att komma igång. Det tar bara ett par sekunder för att programmera limningen. Något som blir extra viktigt när det gäller korta serier.

XY-limplottern från Felix Gluer. Foto: Claes Nordström
Säljer i Norden

Felix Gluer, baserade i Polen, har på relativt kort tid installerat 150 maskiner på marknaden, enligt Carsten Vilain Jensen. Convertec har skrivit ett samarbetsavtal med tillverkaren säljer nu Felix Gluer i Norden. Sedan tidigare är de återförsäljare av skärbord från Elitron.

Limplottrarna kommer i olika storlekar och de kan limma med både smältlim och kallim.

– Det ger de bästa förutsättningarna för till exempel ett starkt skyltställ.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x