Lexit Sverige byter vd

PUBLICERAD: 13 september 2022
UPPDATERAD: 31 januari

Maud Rahm lämnar vd-stolen på det svenska bolaget efter två år. Nu har Lexit Group utsett en annan branschveteran till efterträdare.

Leif Persson blir vd för Lexit i Sverige och startar sitt nya jobb under september månad. Han tar över efter Maud Rahm som har lett det svenska företaget de senaste två åren. Under hennes ledning har det genomförts betydande förbättringar genom rekrytering av ny kompetens, investeringar i ny produktionsteknik och kapacitet, effektivare drift och ett stort kvalitetslyft. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Genom sin energi, genomförandeförmåga och erfarenhet har Maud tagit företaget genom stora förbättringar sedan hon tog över, säger Sjur Skjæveland, vd i Lexit Groups norska moderbolag och ordförande i det svenska dotterbolaget, i en kommentar.

Hobbies på heltid

Enligt Lexit var Maud Rahms uppdrag redan från början att genomföra en förbättringsresa och lägga grunden för en ersättare inom några år.

– Detta är mitt tredje vd-jobb där fokus har varit turn around, nu tänker jag att det snart är dags för mig att på heltid ägna mig åt mina hobbies, säger hon i en kommentar.

Fokus på etiketter och förpackningar

Den skandinaviska koncern har huvudkontor i Norge och verksamhetsbolag i Norge, Sverige och Danmark. Företaget erbjuder integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden – datafångst och digitalisering, industriell kodning och märkning samt etiketter och förpackningar.  Det svenska dotterbolaget är verksamt inom alla tre men har tyngdpunkt på etiketter och förpackningar. Enligt koncernen, som har närmare 250 anställda och har genomfört två uppköp i år, uppgår den årliga omsättningen till cirka 1 miljard norska kronor.

30 års erfarenhet

Nya vd:n Leif Persson har 30 års erfarenhet från den grafiska branschen. De senaste 15 åren har han haft olika vd-roller på Sydetikett, PSI och StrongPoint. Han lämnade Strongpoint 2021 efter att företagets etikettverksamhet såldes till Ettiketto Group.

– I Leif Persson har vi hittat en unikt kvalificerad person som vi är säkra på kan tillföra mycket till företaget, säger Skjæveland vidare.

– Det är en fantastiskt bra grund för ytterligare tillväxt och förbättringar som Maud och teamet har skapat. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång, säger Leif Persson i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}