Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

PUBLICERAD: 15 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sjur Skjæveland, koncernchef för Lexit och Peter Hallinger, vd för Idnet. Foto: Pressbild

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv.
– Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.

Lexit-gruppen har ingått avtal om att köpa Idnet. Efter övertagandet kommer Lexit-koncernen att omsätta cirka en miljard norska kronor årligen med cirka 240 anställda i Norge, Sverige och Danmark. Idnets ägare kommer efter affären att fortsätta som aktieägare i Lexit Group.

Optimerar processer

Idnet, med säte i Göteborg, bedriver sin verksamhet främst i Sverige, där företaget bistår sina kunder med att digitalisera och optimera processer inom främst lager, logistik och detaljhandel.

Affärsområde inom etikett och förpackning

Lexit Group levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden. Det gäller datafångst och digitalisering, industriell kodning och märkning samt etiketter och förpackningar. Företag skriver i ett pressmeddelande att verksamheten inom datafångst och digitalisering ungefär kommer att fördubblas under andra halvåret efter konsolideringen med Idnet.

– Idnet har en gedigen erfarenhet av att utveckla och implementera innovativa lösningar för att kunna verka effektivt inom lager, logistik och detaljhandel. Företaget har även spetskompetens inom implementering av en ny generation av elektroniska hyllkanter (ESL) och relaterade lösningar. Som en del av Lexit Group kan vi erbjuda denna expertis och lösningar till våra kunder över alla länderna, säger Sjur Skjæveland, vd för Lexit.

Gjorde förvärv i april

Detta är det andra övertagandet som Lexit-gruppen tillkännager i år. I april tog bolaget över Markem-Imaje (MI) och dess verksamheter i Norge, Sverige och Danmark. MI är en global leverantörer av utrustning och lösningar för industriell märkning. Sjur Skjæveland säger att det i nuläget, efter förvärvet av MI och Idnet, inte finns några tankar på fler större förvärv.

– Vi har inga planer på ytterligare större förvärv i nuläget. Vi är dock kontinuerligt intresserade av att knyta an till innovativa miljöer, till exempel inom industriell mjukvara, som kan stärka vår portfölj och där vi kan bidra till att utveckla företagen med marknadstillgång och integration av lösningarna, avslutar Skjæveland.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah