Leonard Kurz återvinner produktionsspill till rPET

PUBLICERAD: 16 juni 2023
UPPDATERAD: 15 juni
Foto: Pressbild

På interpack presenterade folietillverkaren Leonard Kurz en intressant vidareutveckling av sin teknik för att återvinna industriellt PET-spill, kallad Recosys. Nu kommer 2.0.

Recosys och compoundet Recopound innebar att man kunde minska CO2-genereringen med upp till fyrtio procent jämfört med ny råvara. Materialet kan användas till produktion av nya plastprodukter. Recosys 2.0 innebär processförbättringar som gör det möjligt att återvinna fler Kurz.produkter och samtidigt öka utbudet av möjliga användningsområden för det återvunna materialet.

Nu kan produktionsspillet bli rPET för första gången, ett material som bland annat används för produktion av PET-flaskor eller PET-förpackningar och det finns så klart fler användningsområden.

– Vi är för närvarande den enda tillverkaren i branschen som konverterar PET av vår ultratunna överföringsfolie till värdefullt råmaterial. Vårt långsiktiga mål är att återvinna alla våra produkter och producera nytt substratmaterial från dem. På så sätt kommer vi att uppnå en sann cirkulär ekonomi i framtiden, säger Rolf Schmidtke, projektledare för Recosys 2.0 på företaget.

Alla kunder som deltar i RECOSYS® får ett återvinningscertifikat som är bekräftat av den oberoende miljörevisionsorganisationen Intechnica Cert GmbH. Detta certifikat säkerställer spårbarhet av processen och transparens för slutanvändare och konsumenter. Den ger också information om de årliga CO2-besparingarna.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx