Lavendel i årets glögg

PUBLICERAD: 10 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Blossa 14 - low

Årets glögg från Blossa har inspirerats av de violetta dalgångarna i Provence och har smaksatts med soltorkad lavendel. Till årets nyheter hör också Blossa Frisk, en lätt vinglögg som är smaksatt med fläder och citrus samt Blossa 4,7 % – en röd lätt vinglögg med lägre alkoholhalt jämfört med traditionell vinglögg.

Blossas populära årgångsglögg är inne på sitt tolfte år med olika spännande smaksättningar. Efter förra årets smakresa till Dalarna där årgångsglöggen smaksattes med nypon och hallon vänds nu blickarna till den väldoftande blomman lavendel. Lavendel tillhör familjen kransblommiga växter och används till doftframställning, men även som dekoration och krydda i matlagning. Den är för många synonym med Provence i södra Frankrike, och till Blossa14 har 992 kg lavendel från Provence i Frankrike använts.

–  Vi har inspirerats av de väldoftande och violetta lavendelfälten i Provence vilket även återspeglas i flaskans formgivning. Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting, Senior Brand Manager på Blossa.

Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra
blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.

Ett stiliserat mönster av lavendelfält i violett pryder flaskan till Blossa 14, tillsammans med koordinaterna till orten Digne-les-Bains i södra Frankrike. Blossa 14 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober och kostar 97 kr.
Blossa Frisk är en lätt vinglögg som tillverkas av ett vitt vin där alkoholen varsamt har avlägsnats, och sedan kryddats med Blossas traditionella glöggkryddor samt fläder och citrus. Blossa Frisk har en torrare karaktär än Blossas övriga glöggvarianter. Glöggen har en alkoholhalt på 2,2 % vol och finns i dagligvaruhandeln från mitten av oktober med ett rekommenderat cirkapris på 30 kr.
Blossa 4,7 % är en röd lätt vinglögg som är kryddad med Blossas klassiska kryddblandning. Blossa 4,7 % har fortfarande den kryddiga och fylliga smaken som är kännetecknande för Blossa men har en lägre alkoholhalt jämfört med traditionell vinglögg. Blossa 4,7 % finns på Systembolaget från den 3 november och kostar 49 kr.

 

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Här invigs världens första fabrik för skruvkorkar av cellulosafiber

Blue Ocean Closures har invigt sin första produktionsanläggning för skruvkorkar av cellulosafiber. Det handlar om ”banbrytande skruvkorkslösningar som kan göra stor skillnad på global nivå”, enligt företaget.
Bandklipning-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost