Lavendel i årets glögg

PUBLICERAD: 10 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Blossa 14 - low

Årets glögg från Blossa har inspirerats av de violetta dalgångarna i Provence och har smaksatts med soltorkad lavendel. Till årets nyheter hör också Blossa Frisk, en lätt vinglögg som är smaksatt med fläder och citrus samt Blossa 4,7 % – en röd lätt vinglögg med lägre alkoholhalt jämfört med traditionell vinglögg.

Blossas populära årgångsglögg är inne på sitt tolfte år med olika spännande smaksättningar. Efter förra årets smakresa till Dalarna där årgångsglöggen smaksattes med nypon och hallon vänds nu blickarna till den väldoftande blomman lavendel. Lavendel tillhör familjen kransblommiga växter och används till doftframställning, men även som dekoration och krydda i matlagning. Den är för många synonym med Provence i södra Frankrike, och till Blossa14 har 992 kg lavendel från Provence i Frankrike använts.

–  Vi har inspirerats av de väldoftande och violetta lavendelfälten i Provence vilket även återspeglas i flaskans formgivning. Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka, säger Maria Snitting, Senior Brand Manager på Blossa.

Blossa 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra
blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung.

Ett stiliserat mönster av lavendelfält i violett pryder flaskan till Blossa 14, tillsammans med koordinaterna till orten Digne-les-Bains i södra Frankrike. Blossa 14 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober och kostar 97 kr.
Blossa Frisk är en lätt vinglögg som tillverkas av ett vitt vin där alkoholen varsamt har avlägsnats, och sedan kryddats med Blossas traditionella glöggkryddor samt fläder och citrus. Blossa Frisk har en torrare karaktär än Blossas övriga glöggvarianter. Glöggen har en alkoholhalt på 2,2 % vol och finns i dagligvaruhandeln från mitten av oktober med ett rekommenderat cirkapris på 30 kr.
Blossa 4,7 % är en röd lätt vinglögg som är kryddad med Blossas klassiska kryddblandning. Blossa 4,7 % har fortfarande den kryddiga och fylliga smaken som är kännetecknande för Blossa men har en lägre alkoholhalt jämfört med traditionell vinglögg. Blossa 4,7 % finns på Systembolaget från den 3 november och kostar 49 kr.

 

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx