Laser, bläckstråle och små etiketter

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

F Logimark

Food Chain Nordic

Logimark har med sig ett urval av sitt breda sortiment inom märkning, kontroll och systemlösningar. Bläckstråleskrivaren Linx 8900 har ledorden minimal ansträngning och maximal kapacitet. Maskinen har ett nytt skrivhuvud och ett nytt bläcksystem som förbättrar underhåll, undviker dyra stillestånd och minskar risken för misstag. Skrivaren har en stor färgskärm som ger en enkel hantering för operatören. Den ä flexibel och skriver tre rader liksom även streckkoder.

Bland andra fördelar kan nämnas att den är enkel att använda och kräver minimalt underhåll, den kan köras 13.000 timmar eller 18 månader mellan serviceintervallen. Den klarar 100 start och stopp innan skrivarhuvudet måste göras rent. Den skriver text, streckkod och 2d-koder.

Vidare visar Logimark Geset 121 som ger en enkel och kostnadseffektiv märkning med stor noggrannhet och flexibilitet. Märksystemet har en snabb och noggrann positionering med full överlappning och delvis wraps på cylindriska behållare. Produkter på upp till 17.5 cm i diameter och 30 cm i höjd kan placeras med hjälp av styrskenorna. Stålkonstruktionen är robust och maskinen är idealisk till mindre och medelstora volymer.

Slutligen kan nämnas att Logimark också visar en färgetikettskrivare som gör det möjligt att producera etiketter för tre öre per styck. Skrivaren LX2000e från Primera skriver etiketter med en hastighet på drygt 150 mm/sek och printbredden är mellan 19 och 210 mm.

D:06

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx