Laser, bläckstråle och små etiketter

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

F Logimark

Food Chain Nordic

Logimark har med sig ett urval av sitt breda sortiment inom märkning, kontroll och systemlösningar. Bläckstråleskrivaren Linx 8900 har ledorden minimal ansträngning och maximal kapacitet. Maskinen har ett nytt skrivhuvud och ett nytt bläcksystem som förbättrar underhåll, undviker dyra stillestånd och minskar risken för misstag. Skrivaren har en stor färgskärm som ger en enkel hantering för operatören. Den ä flexibel och skriver tre rader liksom även streckkoder.

Bland andra fördelar kan nämnas att den är enkel att använda och kräver minimalt underhåll, den kan köras 13.000 timmar eller 18 månader mellan serviceintervallen. Den klarar 100 start och stopp innan skrivarhuvudet måste göras rent. Den skriver text, streckkod och 2d-koder.

Vidare visar Logimark Geset 121 som ger en enkel och kostnadseffektiv märkning med stor noggrannhet och flexibilitet. Märksystemet har en snabb och noggrann positionering med full överlappning och delvis wraps på cylindriska behållare. Produkter på upp till 17.5 cm i diameter och 30 cm i höjd kan placeras med hjälp av styrskenorna. Stålkonstruktionen är robust och maskinen är idealisk till mindre och medelstora volymer.

Slutligen kan nämnas att Logimark också visar en färgetikettskrivare som gör det möjligt att producera etiketter för tre öre per styck. Skrivaren LX2000e från Primera skriver etiketter med en hastighet på drygt 150 mm/sek och printbredden är mellan 19 och 210 mm.

D:06

Läs vidare

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

De går samman för lösning till förpackningsindustrin

Två leverantörer av mjukvarulösningar för förpackningsindustrin har gått samman för att leverera ett nytt molnbaserat integrerat MIS- och prepresssystem.
Esko-Printvis

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006