Laser, bläckstråle och små etiketter

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 24 januari

F Logimark

Food Chain Nordic

Logimark har med sig ett urval av sitt breda sortiment inom märkning, kontroll och systemlösningar. Bläckstråleskrivaren Linx 8900 har ledorden minimal ansträngning och maximal kapacitet. Maskinen har ett nytt skrivhuvud och ett nytt bläcksystem som förbättrar underhåll, undviker dyra stillestånd och minskar risken för misstag. Skrivaren har en stor färgskärm som ger en enkel hantering för operatören. Den ä flexibel och skriver tre rader liksom även streckkoder.

Bland andra fördelar kan nämnas att den är enkel att använda och kräver minimalt underhåll, den kan köras 13.000 timmar eller 18 månader mellan serviceintervallen. Den klarar 100 start och stopp innan skrivarhuvudet måste göras rent. Den skriver text, streckkod och 2d-koder.

Vidare visar Logimark Geset 121 som ger en enkel och kostnadseffektiv märkning med stor noggrannhet och flexibilitet. Märksystemet har en snabb och noggrann positionering med full överlappning och delvis wraps på cylindriska behållare. Produkter på upp till 17.5 cm i diameter och 30 cm i höjd kan placeras med hjälp av styrskenorna. Stålkonstruktionen är robust och maskinen är idealisk till mindre och medelstora volymer.

Slutligen kan nämnas att Logimark också visar en färgetikettskrivare som gör det möjligt att producera etiketter för tre öre per styck. Skrivaren LX2000e från Primera skriver etiketter med en hastighet på drygt 150 mm/sek och printbredden är mellan 19 och 210 mm.

D:06

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x