Lanserar Video om liner till förpackningar

PUBLICERAD: 19 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Metsä Boards senaste video, ”Versatile liners for sustainable packaging”, har lanserats och ligger på Youtube. I den visas på ett pedagogiskt och enkelt sätt vita wellförpackningars livscykel från welltillverkning via användning till återvinning av använda förpackningar.

Metsä Board är världsledande producent av bestruken white top kraftliner, Kemiart Liners. Ifjol lanserades ett sortiment av helblekta linerprodukter under namnet Modo Northern Light. Linersortimentet kompletteras av den dubbelbestrukna linerkvaliteten Carta Selecta för riktigt exklusiva wellförpackningar.

På två informativa minuter får tittaren på ”Versatile liners for sustainable packaging” en inblick i processen samt information om linerförpackningars uppgift i allmänhet och om Metsä Boards bestrukna och obestrukna linerprodukter med vita ytor; Kemiart Liners, Modo Northern Light och Carta Selecta.

– Vi vill på ett informativt och enkelt sätt visa hur wellförpackningar av vita linerprodukter kommer till och används, säger Mattias Kronberg, VP, Sales and Marketing, Linerboard and Paper. Därför har vi gjort denna film för att vem som helst ska förstå betydelsen av wellförpackningar tillverkade av en förnybar råvara. Genom att lägga ut den på Youtube är den tillgänglig för vem som helst.

Länk till film: https://www.youtube.com/watch?v=uE-GFwLXIFs&feature=youtu.be

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx