Lanserar soppburkar i polypropen

PUBLICERAD: 6 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Orkla foods utökar med en ny produkt i Paulúnssortimentet. Denna gång är det soppor, Paulúns Supergreens, som kan värmas upp direkt i mikrovågsugnen.

Paulúns lanserar tre soppor med burkar tillverkade i polypropen.

Rödbetor, sötpotatis och pumpa är huvudingredienser i sopporna som kommer i tre burkar och smaker. Det handlar om rödbeta och chili, rostad sötpotatis med lime och chili samt pumpa med paprika och ingefära. Sopporna sägs täcka 40 procent av det dagliga grönsaksbehovet, enligt Orkla foods. Sopporna kan värmas i burken direkt i mikrovågsugnen. Soppburkarna som redan finns ute i kyldiskarna är tillverkade av polypropen med In-mould-label-etiketter, även de bestående av polypropen. Supergreens-burkarna tillverkas i Mullsjö.

– Alla våra förpackningar är noggrant testade. Valet av förpackning till Supergreens gjordes mot bakgrund av att vår produkt och vår tillagningsprocess kräver en förpackning som skall klara hög temperatur, säger Margareta Lantz på Orkla foods.

I utvecklingen av förpackningar sätts miljö och konsumenten i fokus, säger Lantz:

– Vid varje förpackningsutveckling strävar vi efter att ta fram en klimatsmart och konsumentvänlig förpackning. Vi utvecklar förpackningar som uppfyller alla krav på matsäkerhet samt på bästa sätt skyddar våra produkter och förhindrar matspill.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex