Lanserar soppburkar i polypropen

PUBLICERAD: 6 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Orkla foods utökar med en ny produkt i Paulúnssortimentet. Denna gång är det soppor, Paulúns Supergreens, som kan värmas upp direkt i mikrovågsugnen.

Paulúns lanserar tre soppor med burkar tillverkade i polypropen.

Rödbetor, sötpotatis och pumpa är huvudingredienser i sopporna som kommer i tre burkar och smaker. Det handlar om rödbeta och chili, rostad sötpotatis med lime och chili samt pumpa med paprika och ingefära. Sopporna sägs täcka 40 procent av det dagliga grönsaksbehovet, enligt Orkla foods. Sopporna kan värmas i burken direkt i mikrovågsugnen. Soppburkarna som redan finns ute i kyldiskarna är tillverkade av polypropen med In-mould-label-etiketter, även de bestående av polypropen. Supergreens-burkarna tillverkas i Mullsjö.

– Alla våra förpackningar är noggrant testade. Valet av förpackning till Supergreens gjordes mot bakgrund av att vår produkt och vår tillagningsprocess kräver en förpackning som skall klara hög temperatur, säger Margareta Lantz på Orkla foods.

I utvecklingen av förpackningar sätts miljö och konsumenten i fokus, säger Lantz:

– Vid varje förpackningsutveckling strävar vi efter att ta fram en klimatsmart och konsumentvänlig förpackning. Vi utvecklar förpackningar som uppfyller alla krav på matsäkerhet samt på bästa sätt skyddar våra produkter och förhindrar matspill.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620