Lanserar nya soppor och väljer bort konservburken

PUBLICERAD: 7 november 2016
UPPDATERAD: 24 januari

bong-soppa

Konservburken väljs bort till förmån för kartongförpackning när Gustaf Bong lanserar nya soppor.

Förutom att kartongen från FSC-certifierad skog är ett miljövänligare material, möjliggör den nya förpackningen dessutom effektivare transporter vilket ytterligare bidrar till minskad klimatpåverkan.

-Vi ser ett ökat intresse för miljö- och klimatfrågor hos våra konsumenter. Kartongförpackning känns helt rätt när vi nu lanserar våra nya soppor, säger Kristofer Malmström, Brand Manager på Continental foods.

De nya sopporna lanseras i sex goda smaker i två olika förpackningsstorlekar; ”Mustig Tomatsoppa”, ”Krämig Karl-Johan Svampsoppa” och ”Klassisk Kött & Grönsakssoppa” (1L) samt ”Krämig Pumpasoppa med rotfrukter”, ”Krämig Skogssvampsoppa” och ”Asiatisk style Grönsakssoppa” (350 ml).

Sopporna behöver bara värmas på spis eller i mikrovågsugn och är därefter färdiga att servera.

-Vi vet att det bland våra kunder finns ett stort behov av goda soppor av hög kvalité som samtidigt går snabbt och lätt att tillaga. De nya sopporna finns både i ”familjeförpackning” och ”lunchförpackning” säger Kristofer Malmström, Brand Manager på Continental foods.

De nya sopporna i finns att köpa i dagligvaruhandeln från vecka 42.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx