Lanserar e-handel

PUBLICERAD: 2 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari
 
Boxon lanserar e-handel - BoxonDirect.se

Som ett led i att bredda kundbasen och bättre möta förpackningsbehoven hos mindre företag, lanserar Boxon en helt ny e-handel  med ca 3000 standardartiklar inom förpackningsmaterial och emballage.

Boxon är idag en ledande leverantör av förpacknings- och märkningslösningar till kunder i hela Skandinavien. Erbjudandet omfattar emballage och förpackningsmaterial för hela förpackningsprocessen. Genom att lansera Boxon Direct som en extra försäljningskanal inom detta område kan Boxon bredda sin kundbas och även nå mindre företag i bl.a. e-handelsbranschen. Även företag som har behov av att beställa standardprodukter kommer att se nyttan med BoxonDirect.se.

Lanseringen sker till en början i Sverige men fokus ligger på att detta ska bli en Skandinavisk e-handel med webshop i Danmark och Norge.

– Vi har valt att utöka vårt erbjudande till våra kunder, såväl befintliga som nya, genom att erbjuda ytterligare en försäljningskanal för våra kunder. E-handelsbranschen växer och för oss handlar det om att fortsätta utvecklas i takt med den, säger Anders Yllfors, VD Boxon Group.

Vid utvecklingen av BoxonDirect.se har fokus varit på att skapa en användarvänlig webshop med snabba sökvägar till produkterna. Filtrering kan ske utifrån storlek, färg eller egenskaper. Kunden kan enkelt se vilka andra produkter som rekommenderas till en viss artikel. Nyheter och storsäljare samt utgående varor visas också.

– Boxon är en ledande aktör inom förpackningar i Skandinavien och tar nu ytterligare ett steg framåt för att befästa denna position. Kunderna har nu möjlighet att enkelt navigera genom ett komplext och omfattande sortiment. Boxon har lagt ner ett intensivt arbete med produktinformationen vilket har möjliggjorts genom Ateles effektiva verktyg, säger Jonni Harrius, tf VD för Ateles Consulting.

Boxons lösning är byggd på Ateles unika kombination av de flexibla plattformarna Magento och Pimcore som tillsammans erbjuder kvalitativ funktionalitet för e-handel, PIM-system och CMS-verktyg.

Boxon är en internationell förpackningskoncern med global närvaro och med tre starka affärsområden. Med ett brett standardsortiment i grunden och ett utvecklat kundunikt sortiment kombinerat med specialister inom området kan Boxon även erbjuda kundunika lösningar som anpassas efter varje kunds unika behov. Fokus ligger på förpackningslösningar för distributions- och produktionsflöden, märksystem och etiketter samt bulkhantering. Bolaget omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontoret finns i Helsingborg.

Ateles är ett av Nordens mest erfarna konsultbolag med spetskompetens inom strategirådgivning, systemintegration och utveckling av lösningar för e-handel, PIM och omnichannel. Baserat på marknadsledande standardplattformar levererar Ateles innovativa och användarvänliga lösningar med fokus på affärsnytta. Idag omsätter Ateles kunder tillsammans över 11 miljarder SEK genom utvecklade e-handelslösningar/år. Bolaget startade 2001 och har cirka 40 anställda med kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}