Lanserar e-handel

PUBLICERAD: 2 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari
 
Boxon lanserar e-handel - BoxonDirect.se

Som ett led i att bredda kundbasen och bättre möta förpackningsbehoven hos mindre företag, lanserar Boxon en helt ny e-handel  med ca 3000 standardartiklar inom förpackningsmaterial och emballage.

Boxon är idag en ledande leverantör av förpacknings- och märkningslösningar till kunder i hela Skandinavien. Erbjudandet omfattar emballage och förpackningsmaterial för hela förpackningsprocessen. Genom att lansera Boxon Direct som en extra försäljningskanal inom detta område kan Boxon bredda sin kundbas och även nå mindre företag i bl.a. e-handelsbranschen. Även företag som har behov av att beställa standardprodukter kommer att se nyttan med BoxonDirect.se.

Lanseringen sker till en början i Sverige men fokus ligger på att detta ska bli en Skandinavisk e-handel med webshop i Danmark och Norge.

– Vi har valt att utöka vårt erbjudande till våra kunder, såväl befintliga som nya, genom att erbjuda ytterligare en försäljningskanal för våra kunder. E-handelsbranschen växer och för oss handlar det om att fortsätta utvecklas i takt med den, säger Anders Yllfors, VD Boxon Group.

Vid utvecklingen av BoxonDirect.se har fokus varit på att skapa en användarvänlig webshop med snabba sökvägar till produkterna. Filtrering kan ske utifrån storlek, färg eller egenskaper. Kunden kan enkelt se vilka andra produkter som rekommenderas till en viss artikel. Nyheter och storsäljare samt utgående varor visas också.

– Boxon är en ledande aktör inom förpackningar i Skandinavien och tar nu ytterligare ett steg framåt för att befästa denna position. Kunderna har nu möjlighet att enkelt navigera genom ett komplext och omfattande sortiment. Boxon har lagt ner ett intensivt arbete med produktinformationen vilket har möjliggjorts genom Ateles effektiva verktyg, säger Jonni Harrius, tf VD för Ateles Consulting.

Boxons lösning är byggd på Ateles unika kombination av de flexibla plattformarna Magento och Pimcore som tillsammans erbjuder kvalitativ funktionalitet för e-handel, PIM-system och CMS-verktyg.

Boxon är en internationell förpackningskoncern med global närvaro och med tre starka affärsområden. Med ett brett standardsortiment i grunden och ett utvecklat kundunikt sortiment kombinerat med specialister inom området kan Boxon även erbjuda kundunika lösningar som anpassas efter varje kunds unika behov. Fokus ligger på förpackningslösningar för distributions- och produktionsflöden, märksystem och etiketter samt bulkhantering. Bolaget omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontoret finns i Helsingborg.

Ateles är ett av Nordens mest erfarna konsultbolag med spetskompetens inom strategirådgivning, systemintegration och utveckling av lösningar för e-handel, PIM och omnichannel. Baserat på marknadsledande standardplattformar levererar Ateles innovativa och användarvänliga lösningar med fokus på affärsnytta. Idag omsätter Ateles kunder tillsammans över 11 miljarder SEK genom utvecklade e-handelslösningar/år. Bolaget startade 2001 och har cirka 40 anställda med kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx