Lanserar e-handel

PUBLICERAD: 2 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari
 
Boxon lanserar e-handel - BoxonDirect.se

Som ett led i att bredda kundbasen och bättre möta förpackningsbehoven hos mindre företag, lanserar Boxon en helt ny e-handel  med ca 3000 standardartiklar inom förpackningsmaterial och emballage.

Boxon är idag en ledande leverantör av förpacknings- och märkningslösningar till kunder i hela Skandinavien. Erbjudandet omfattar emballage och förpackningsmaterial för hela förpackningsprocessen. Genom att lansera Boxon Direct som en extra försäljningskanal inom detta område kan Boxon bredda sin kundbas och även nå mindre företag i bl.a. e-handelsbranschen. Även företag som har behov av att beställa standardprodukter kommer att se nyttan med BoxonDirect.se.

Lanseringen sker till en början i Sverige men fokus ligger på att detta ska bli en Skandinavisk e-handel med webshop i Danmark och Norge.

– Vi har valt att utöka vårt erbjudande till våra kunder, såväl befintliga som nya, genom att erbjuda ytterligare en försäljningskanal för våra kunder. E-handelsbranschen växer och för oss handlar det om att fortsätta utvecklas i takt med den, säger Anders Yllfors, VD Boxon Group.

Vid utvecklingen av BoxonDirect.se har fokus varit på att skapa en användarvänlig webshop med snabba sökvägar till produkterna. Filtrering kan ske utifrån storlek, färg eller egenskaper. Kunden kan enkelt se vilka andra produkter som rekommenderas till en viss artikel. Nyheter och storsäljare samt utgående varor visas också.

– Boxon är en ledande aktör inom förpackningar i Skandinavien och tar nu ytterligare ett steg framåt för att befästa denna position. Kunderna har nu möjlighet att enkelt navigera genom ett komplext och omfattande sortiment. Boxon har lagt ner ett intensivt arbete med produktinformationen vilket har möjliggjorts genom Ateles effektiva verktyg, säger Jonni Harrius, tf VD för Ateles Consulting.

Boxons lösning är byggd på Ateles unika kombination av de flexibla plattformarna Magento och Pimcore som tillsammans erbjuder kvalitativ funktionalitet för e-handel, PIM-system och CMS-verktyg.

Boxon är en internationell förpackningskoncern med global närvaro och med tre starka affärsområden. Med ett brett standardsortiment i grunden och ett utvecklat kundunikt sortiment kombinerat med specialister inom området kan Boxon även erbjuda kundunika lösningar som anpassas efter varje kunds unika behov. Fokus ligger på förpackningslösningar för distributions- och produktionsflöden, märksystem och etiketter samt bulkhantering. Bolaget omsätter ca 1 miljard och har ca 240 anställda. Huvudkontoret finns i Helsingborg.

Ateles är ett av Nordens mest erfarna konsultbolag med spetskompetens inom strategirådgivning, systemintegration och utveckling av lösningar för e-handel, PIM och omnichannel. Baserat på marknadsledande standardplattformar levererar Ateles innovativa och användarvänliga lösningar med fokus på affärsnytta. Idag omsätter Ateles kunder tillsammans över 11 miljarder SEK genom utvecklade e-handelslösningar/år. Bolaget startade 2001 och har cirka 40 anställda med kontor i Stockholm, Linköping och Oslo.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620