Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 22 mars 2023
UPPDATERAD: 22 mars
HP Indigo 200K premiärvisades i samband med ett kundevent i Israel nyligen. Foto: Pressbild

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare. Nya HP Indigo 200K som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.

Nyheten presenterades i samband med ett årligt kundevent på HP Indigos center i Israel i mitten av mars. HP Indigo 200K bygger på tekniken i den tidigare modellen HP Indigo 25K som hittills installerats i 300 exemplar runtom i världen.

I ett pressmeddelande lyfter HP Indigo fram flera fördelar med den nya maskinen, som att den är helt koldioxidneutral med lägre energikostnader och mindre avfall. Andra fördelar är möjligheten att trycka korta serier förpackningar med ett stort färgomfång och att den är kompatibel för att producera livsmedelsförpackningar.

Trippla volymerna

Men framför allt handlar det om hastigheten och produktiviteten. 200K kan printa 56 meter i minuten vilket innebär att den är 30 procent snabbare och har en 45 procent högre produktivitet jämfört med 25K. Kunderna kan därmed trippla tryckvolymerna genom att uppgradera maskinparken och erbjuda sina kunder snabba on demand-leveranser.

Den rullmatade digitalpressen är utrustad med HP Indigo Liquid Electro Photography (LEP) och One-Shot Color technologies för att kunna printa med vitt på förpackningar med hög täckningsgrad, på de flesta substrat och på båda sidorna.

Exempel på förpackningar som tryckts i den nya HP Indigo 200K-pressen. Foto: Pressbild
Specialdesignad för konverterare

Förhoppningen är att detta sammantaget ska accelerera tillväxten inom förpackningsbranschen och öppna dörrar för förpackningskonverterare som vill gå över till en mer digital marknad.

– HP Indigo 200K är en rullmatad digitalpress som är specialdesignad för konverterare och tillgodoser behoven inom flexibel förpackning, men den svarar också på de växande kraven inom etikett- och krympfilmsindustrin med högre produktivitet och ett bredare format, säger Noam Zilbershtain, general manager för HP Indigo och Scitex och fortsätter:

– Flexibel förpackning är en växande marknad, och eftersom HP Indigo-kunderna växer mycket snabbare än marknaden, tvivlar jag inte på att HP Indigo 200K kommer att öppna dörren för fler flexokonverterare som vill ansluta sig till framgången och leda övergången till industri 4.0.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}