Lakrits i ny kostym

PUBLICERAD: 16 januari 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Lakritsfabrikens förpackning har en höjd och på toppen finns en svart rosett som håller ihop förpackningen. På baksidan finns en text om Mia Stolpe och hennes design samt innehållsförteckning.

Lakritsfabriken lanserar en ny serie med chokladdragerad lakrits. Det bäddade också för att ta fram en helt ny förpackning och design i samarbete med konstnärinnan Mia Stolpe.

En ny serie lakrits- och chokladprodukter släpps från Lakritsfabriken i Ramlösa. Produkterna kommer i en helt ny förpackning och visas för första gången upp publikt på Formexmässan. Företaget skriver i ett pressmeddelande att när idén till den nya kollektionen med chokladdragerad lakrits kom så föddes även tanken på att göra en mer exklusiv förpackning. Målet var att den också skulle vara praktisk att ge bort som present.

Sedan två år tillbaka har företagets kollektion med presentförpackningar prytts av konstnärinnan Mia Stolpes design . Samarbetet fortsätter nu, och Stolpes stadsmotiv kommer att klä även den nya förpackningen. Alla produkter kommer att vara döpta efter olika städer där de viktigaste symbolerna, byggnaderna och sevärdheterna är illustrerade.

– När jag för två år sedan träffade Mia Stolpe föll jag direkt för hennes konst. Dessa färgglada kollage av städer och platser ger våra förpackningar ett iögonfallande uttryck och lyfter våra produkter, säger Martin Jörgensen, vd och grundare för Lakritsfabriken.

Läs vidare

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Nu kan du anmäla förpackningar till ScanStar 2024

Nu är det möjligt att anmäla nya förpackningslösningar till årets ScanStar, en nordisk förpackningstävling som funnits sedan år 1969.
DSSmith_Eliza-gift-basket-1

Marabou mjölkchoklad får ansiktslyftning

Marabous chokladkakor får ett nytt, modernare utseende men den unika smaken och den välkända gula färgen med röd logotyp kommer att finnas kvar.
marabou_hjärtbit_packshot

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x