Kryddglasen är redan i dag tillverkade av 55–60 procent återvunnet glas, insamlat från sorteringsanläggningar. Nu byter Kockens till bioplast för locken på förpackningarna.
Mängden glas i Kockens kryddförpackningar har minskat med 6,3 procent eller 33 ton glas per år. Det är en reducering av klimatavtrycket med hela 28 ton koldioxid, uppger företaget.
– Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas, säger förpackningsutvecklaren Sarah Danielsson i ett pressmeddelande.
Bioplast i lock
Kockens har även gjort förändrat plastlocken till kryddburkarna. Dessa består nu av biobaserad plast vilket lett till att 10,5 procent mindre mängd material används. Kockens har satt upp ett mål att deras förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025.
–För att minska klimatpåverkan ställer vi om till ett material som är fossilfritt och det nya locket är 100 procent materialåtervinningsbart.
Ny design
Företaget har också tänkt om gällande förpackningsdesignen och gett förpackningarna en mer avskalad naturlig look. Den gröna färgen på locket finns kvar, men i en ny nyans.