Kryddburkar får bioplast

PUBLICERAD: 13 maj 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Ny design, bioplast och mindre mängd glas i Kockens kryddförpackningar. Foto: Pressbild

Kryddglasen är redan i dag tillverkade av 55–60 procent återvunnet glas, insamlat från sorteringsanläggningar. Nu byter Kockens till bioplast för locken på förpackningarna.

Mängden glas i Kockens kryddförpackningar har minskat med 6,3 procent eller 33 ton glas per år. Det är en reducering av klimatavtrycket med hela 28 ton koldioxid, uppger företaget.

– Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas, säger förpackningsutvecklaren Sarah Danielsson i ett pressmeddelande.

Bioplast i lock

Kockens har även gjort förändrat plastlocken till kryddburkarna. Dessa består nu av biobaserad plast vilket lett till att 10,5 procent mindre mängd material används. Kockens har satt upp ett mål att deras förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025.

–För att minska klimatpåverkan ställer vi om till ett material som är fossilfritt och det nya locket är 100 procent materialåtervinningsbart.

Ny design

Företaget har också tänkt om gällande förpackningsdesignen och gett förpackningarna en mer avskalad naturlig look. Den gröna färgen på locket finns kvar, men i en ny nyans.

 

 

 

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x