Kraftig ökning av kaffekapslar

PUBLICERAD: 23 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari
Löfbergs kaffekapslar - lowKapselsegmentet fortsätter att växa kraftigt i Sverige. Förra året ökade försäljningen av kaffekapslar med 64 procent i detaljhandeln. Av de stora aktörerna växte Löfbergs mest, upp 225 procent. Allt enligt färska siffror från AC Nielsen (december, 2013).

– Det är vi så klart väldigt nöjda med! Det visar att konsumenterna uppskattar vårt goda och breda sortiment av bryggkaffe, espresso, varm choklad och te, säger Kent Pettersson, försäljningsdirektör på Löfbergs.

– Inom kort presenterar vi en rad spännande kapselnyheter. Det gör att vi har goda förhoppningar att fortsatta växa, säger Kent Pettersson.

På den totala kaffemarknaden har kapslarna nu en värdeandel på 4,3 procent i dagligvaruhandeln enligt AC Nielsen.

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Här invigs världens första fabrik för skruvkorkar av cellulosafiber

Blue Ocean Closures har invigt sin första produktionsanläggning för skruvkorkar av cellulosafiber. Det handlar om ”banbrytande skruvkorkslösningar som kan göra stor skillnad på global nivå”, enligt företaget.
Bandklipning-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620