Koppen som viks till lock

PUBLICERAD: 7 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Nya smarta muggen Lidloc tar väck behovet av ett plastlock.

Glöm plastlocket – nya on-the-go muggen Lidloc viks och låses istället till ett integrerat lock.

Metsä Board, som ingår i finska Metsä Group visade upp sin nya patenterade design och innovation av muggen Lidloc på Packaging Innovations Exhibition i Birmingham, 1-2 mars. Det handlar om en förhöjd standardmugg som möjliggör att den kan vikas ner och låsas fast till att bli ett lock. Därmed tar den helt bort behovet av ett separat plastlock. Cyril Drouet, design och innovationschef vid Metsä Board ser flera fördelar med muggens konstruktion:

Muggen funkar lika bra till kalla drycker som dricks med sugrör.

– Vi har utformat Lidloc till att vara en konstruktion i ett stycke, vilket eliminerar behovet av ett separat plastlock. Med hjälp av en säker “lås-lock” design är muggen enkel att vika ihop. Det integrerade locket är tätt och ger möjligheter för att stärka kundernas varumärke eftersom tryckning kan ske i ett stycke samtidigt med resten av muggämnet, säger han och tillägger att locket dessutom är utformat så att konsumenten kan smutta på exempelvis hett kaffe men också funkar lika bra till kalla drycker som dricks med sugrör. All kartong från Metsä Board tillverkas av en förnybar råvara – färskfiber, skriver företaget i ett pressmeddelande.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx