Köper tyskt

PUBLICERAD: 4 mars 2015
UPPDATERAD: 4 mars

Delfi köper tyska ZBD Deutschland GmbH som ett nytt led i det redan etablerade samarbetet för leverans av in-store communication lösningar till den tyska marknaden.

Köpet av ZBD Deutschland GmbH sker som ett led i ZBD och Delfis strategi att säkra en starkare position på den tyska marknaden. Under de senaste åren har de båda företagen haft ett strategiskt samarbete. ZBD är ledande i Tyskland inom ESL – elektroniska hyllkantsetiketter.

Delfi tar över alla ZBD’s aktiviteter och tillför stort värde till både befintliga och nya kunder genom många års erfarenhet och expertis omkring in-store communication lösningar.

Michael Jørgensen, Division Director hos Delfi Technologies A/S, är mycket tillfreds med avtalet och säger att förvärvet säkrar den fortsatta expansionen med leverans av in-store communication lösning till den tyska marknaden.

– Vi ser fram emot fortsatt utveckling i Tyskland och vi förväntar oss att leverera samma höga värde för tyska kunder, som vi redan idag gör i hela Norden, säger Michael Jørgensen.

Delfi är ett av Skandinaviens ledande företag inom utveckling av innovativa och framtidssäkra lösningar för detaljhandel, logistik och sjukvård. Företaget har kontor i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Italien och Vietnam.

Med en moln-baserad plattform, består Breece bland annat av elektroniska hyllkantsetiketter, storskärmslösningar samt ny teknologi för BLE Beacon kommunikation.

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax