Konstverk av kartong

PUBLICERAD: 20 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Helena på vernissage - lowHelena Bengtsson

I lördags (15/3) var det vernissage på utställningen Paper Love på galleri Sebastian Schildt+, Nybrogatan 25 i Stockholm. Det är den värmländska konstnärinnan Helena Bengtsson som ställer ut sina konstverk gjorda i papper och kartong. Stora Enso Skoghalls Bruk är ett av de värmländska bruken som bidragit med kartongmaterial till utställningen. Utställningen pågår t o m 5 april 2014.

Utställningen Paper Love är Helena Bengtssons första separatutställning för sina konstverk i papper och kartong. Sedan tidigare är hon, som textilkonstnärinna, flitigt representerad med utsmyckningar i offentliga miljöer, på museer och utställningar runt om i Sverige.

Beskrivning av utställningen Paper Love (ur inbjudan till vernissage):
”I en tid när ord som lokalt och närodlat blivit ledord är det kanske inte så konstigt att våra känslor väcks när vi ser de papperskonstverk konstnärinnan Helena Bengtsson skapar. Förutom deras enkla skönhet är de gjorda i papper som en gång varit gran och fur. Konstverk i ett enkelt, naturligt och beständigt material – kan det ligga mer rätt i tiden.”

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax