Konstverk av kartong

PUBLICERAD: 20 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Helena på vernissage - lowHelena Bengtsson

I lördags (15/3) var det vernissage på utställningen Paper Love på galleri Sebastian Schildt+, Nybrogatan 25 i Stockholm. Det är den värmländska konstnärinnan Helena Bengtsson som ställer ut sina konstverk gjorda i papper och kartong. Stora Enso Skoghalls Bruk är ett av de värmländska bruken som bidragit med kartongmaterial till utställningen. Utställningen pågår t o m 5 april 2014.

Utställningen Paper Love är Helena Bengtssons första separatutställning för sina konstverk i papper och kartong. Sedan tidigare är hon, som textilkonstnärinna, flitigt representerad med utsmyckningar i offentliga miljöer, på museer och utställningar runt om i Sverige.

Beskrivning av utställningen Paper Love (ur inbjudan till vernissage):
”I en tid när ord som lokalt och närodlat blivit ledord är det kanske inte så konstigt att våra känslor väcks när vi ser de papperskonstverk konstnärinnan Helena Bengtsson skapar. Förutom deras enkla skönhet är de gjorda i papper som en gång varit gran och fur. Konstverk i ett enkelt, naturligt och beständigt material – kan det ligga mer rätt i tiden.”

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx