Konica Minolta och MGI samarbetar om inkjet spot UV-lack

PUBLICERAD: 11 april 2023
UPPDATERAD: 14 april
Bild: Konica Minolta.

Konica Minolta har lanserat AccurioShine 3600, som drivs av uv-spotlacksteknik från MGI. En kompakt maskin för att snabbt kunna förädla on demand-utskrifter och digitaltryckta förpackningar.

Som ett led i utvecklingen av MGI JETvarnish 3D One, använder den här digitala inkjetlösningen registreringsteknik baserad på artificiell intelligens och ett led-härdningssystem som ska göra arbetet enkelt för användaren. Det framgår i ett pressmeddelande. Maskinen är kompakt designad och möjliggör uv-spotlack och digital varmfoliering utan behov av raster, plåtar eller stansar.

Förädling på olika sätt

Enligt företaget kan den användas i prototyptillämpningar och fullskalig produktion för att applicera 2D- och 3D-glanseffekter, taktila effekter och digital varmfoliering. Det ska kunna ske till ett överkomligt pris och genom en enklare process än liknande lösningar på marknaden, vilket sägs öka vinstmarginalerna samtidigt som den erbjuder en rad utskriftseffekter.

För variabeltryckare

AccurioShine 3600 är kompatibel med pappersformatet B3+ eller 364  x 750 millimeter. Maskinen stöder variabeltryck och dess streckkodsläsare kan läsa streckkoder från ett förtryckt ark som kommunicerar med en TIFF-fil som redan finns lagrad på arbetsstationen – en funktion som i kombination med Automatic PDF File Converter kan skriva ut PDF-filer inom några minuter.

– Lanseringen av AccurioShine 3600 är ett bevis på vårt engagemang riktat mot tryckindustrin och förädlingsmarknaden som verkar i premiumsegmentet, säger Tony Charlet, general manager på MGI Global Business.

Fokus på digital efterbehandling

Han säger att den pågående transformationen som sker till digitaltryck gör att det också läggs mer tonvikt på digitalisering av prepress- och postpressprocesser. Det gäller även på on-demand utskrifter i små upplagor.

– Genom att kombinera AccurioShine 3600 med andra digitala färgskrivare från Konica Minolta, kan våra kunder inte bara få sina verksamheter att växa på nya sätt, utan också tillföra mervärde till sina kunder genom att tillhandahålla kostnadseffektiv, effektfull och högklassig förädling för korta serier.

– I tryckeribranschen räcker det inte längre att bara erbjuda kvalitet och hastighet till låga priser, utan om det mervärde som gör att tryck verkligen sticker ut. Ju mer du kan differentiera, desto bättre affärstillväxt kan uppnås, säger Tony Charlet.

 

Läs vidare

Canon lanserar ny inkjetpress för etiketter på Drupa

Canon har förhandsvisat en ny inkjetpress för etiketter, LabelStream LS2000, som är speciellt inriktad mot livsmedelsindustrin. Första liveuppträdande blir på Drupa nästa år.
230922_LabelStream-LS2000_LeftCG_NoShadow-1024x682x

Sealed Air introducerar portfölj med tjänster

Med en ny produktportfölj kallad prismiq har Sealed Air skapat en förpackningslösning som sammanför designtjänster, digitaltryck och "smarta förpackningar".
sealed airx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium