Konferens: Packaging in the Supply Chain

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 29 november

 

Packbridge bjuder in till en eftermiddagskonferens med rubriken: Packaging in the Supply Chain

”Förpackningar och logistik är tätt sammankopplat. Utan effektiva och genomtänkta förpackningslösningar fungerar inte logistiken. Förpackningen ser till att flödet fungerar optimalt.

Många företag har sparat stora pengar genom att fokusera på detta flöde och se helheten. Nu sätter Packbridge extra fokus på detta med syfte att skapa en utökad dialog mellan förpackningsleverantörer och aktörer i supply chain. Tillsammans med LTH, arrangerar vi en workshop på temat  den 17 december i Hörsalen på Campus i Helsingborg.”

Det finns mycket att berätta och därför blir den här workshopen något längre än vanligt. ”Packbridge efter 3 kommer att börja redan 14.01.” Under tre timmar kan åhörarna följa förpackningens roll i varuflödet, från den akademiska världen via användare till returflöden. Workshopen kommer att ta upp frågor som vilken roll förpackningen/emballaget/enhetslasten/konsumentförpackningen spelar i varuflödet. Vilken besparingspotential finns och hur ser hållbarhetsaspekterna ut?

Programmet innehåller bl a presentationer från Ericsson, IKEA, LTH och Procordia och förstås en paneldiskussion kring temat där åhörarna kan få sina egna frågor besvarade.

Denna workshop riktar sig självfallet till förpackningsindustrin men även till varumärkesägare och företag inom logistikfunktioner som produktions- och distributionslogistik, e-handelsföretag och transportföretag samt företag inom detaljhandeln.

Deltagandet är i vanlig ordning kostnadsfritt för Packbridge medlemmar. Som avslutning på programmet bjuds på en lättare kvällsmåltid.

Livestreamningen från workshopen sponsras av Gödecke Logistik. Hörsalen på Campus Helsingborg sponsras av Förpackningslogistik LTH

Tidpunkt: 17 december 14.01 till 17.00 med efterföljande kvällsmat

Plats: Campus Helsingborg, Hörsalen

Samtliga föredrag kommer att hållas på engelska.

Anmäl ditt deltagande till Olof Nyström via olof@packbridge.se

 

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx