Konferens: Packaging in the Supply Chain

PUBLICERAD: 29 november 2013
UPPDATERAD: 29 november

 

Packbridge bjuder in till en eftermiddagskonferens med rubriken: Packaging in the Supply Chain

”Förpackningar och logistik är tätt sammankopplat. Utan effektiva och genomtänkta förpackningslösningar fungerar inte logistiken. Förpackningen ser till att flödet fungerar optimalt.

Många företag har sparat stora pengar genom att fokusera på detta flöde och se helheten. Nu sätter Packbridge extra fokus på detta med syfte att skapa en utökad dialog mellan förpackningsleverantörer och aktörer i supply chain. Tillsammans med LTH, arrangerar vi en workshop på temat  den 17 december i Hörsalen på Campus i Helsingborg.”

Det finns mycket att berätta och därför blir den här workshopen något längre än vanligt. ”Packbridge efter 3 kommer att börja redan 14.01.” Under tre timmar kan åhörarna följa förpackningens roll i varuflödet, från den akademiska världen via användare till returflöden. Workshopen kommer att ta upp frågor som vilken roll förpackningen/emballaget/enhetslasten/konsumentförpackningen spelar i varuflödet. Vilken besparingspotential finns och hur ser hållbarhetsaspekterna ut?

Programmet innehåller bl a presentationer från Ericsson, IKEA, LTH och Procordia och förstås en paneldiskussion kring temat där åhörarna kan få sina egna frågor besvarade.

Denna workshop riktar sig självfallet till förpackningsindustrin men även till varumärkesägare och företag inom logistikfunktioner som produktions- och distributionslogistik, e-handelsföretag och transportföretag samt företag inom detaljhandeln.

Deltagandet är i vanlig ordning kostnadsfritt för Packbridge medlemmar. Som avslutning på programmet bjuds på en lättare kvällsmåltid.

Livestreamningen från workshopen sponsras av Gödecke Logistik. Hörsalen på Campus Helsingborg sponsras av Förpackningslogistik LTH

Tidpunkt: 17 december 14.01 till 17.00 med efterföljande kvällsmat

Plats: Campus Helsingborg, Hörsalen

Samtliga föredrag kommer att hållas på engelska.

Anmäl ditt deltagande till Olof Nyström via olof@packbridge.se

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620