Kompletta automations- och säkerhetslösningar för industrin på Elmia Automation

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Abb Elmia - low

På årets Elmia Automation deltar ABB med sitt kompletta erbjudande för tillverkningsindustri. Representerade områden är robotprodukter, motorer och drivsystem, maskinsäkerhet samt service.

– Detta år utökar vi vårt deltagande och satsar med en större monter för att på ett bättre sätt kunna visa för besökarna vårt kompletta erbjudande till marknaden, säger Stefan Drakensjö, marknads- och försäljningschef på ABB-enheten Robotics.

På mässan visas de senaste automationslösningarna för en effektiv och koordinerad produktion för samtliga delar och system inom tillverkningsprocessen. Nya robotmodeller och robotsystem, effektiva motorer och drivsystem som ger ännu mer möjligheter att öka produktiviteten och att få en bättre kontroll över verksamheten.

Hälsa och säkerhet har idag hög prioritet på arbetsplatsen. Det gäller inte minst inom maskinsäkerhetsområdet. ABB erbjuder ett komplett program av maskinsäkerhetsprodukter som blir en integrerad del i helhetslösningen och gör det tryggt att arbeta i industrin. Allt från enskilda säkerhetskomponenter till kompletta skyddssystem för enskilda maskiner eller hela produktionslinjer.

– I montern kommer vi bland annat visa ett komplett sortiment av säkerhetsklassade moduler för PLC:n AC500, det idealiska valet av styrsystem för komplexa säkerhetsapplikationer. Dessutom visar vi vårt sortiment av maskinfrekvensomriktare och servodrives tillsammans med roterande och linjära servomotorer samt flera nyheter inom industrimotorer.

Inom robotar visas exempelvis IRB 6700 med komplett LeanID-dressning för enklare underhåll och längre serviceintervaller. Den nyutvecklade modellen erbjuder ökad exakthet, sänkt energinivå med 15 % och ökad last och hastighet.

– Inom programvara visas ett nytt koncept med lösningar hur du enkelt kan programmera industrirobotar, dels med dagens senaste teknik och dels tar vi en titt in i framtiden med de hetaste trenderna inom robotprogrammering. Nytt är också Automation Builder som är en integrerad plattform för manövrerande av automationsprocesser. Dessutom visas de senaste integrerade lösningarna inom maskinsäkerhet samt underhållstjänster från ABB:s serviceverksamhet.

ABB har ett omfattande partnerprogram, Value Provider-programmet, som täcker hela bredden av ABB:s erbjudande inom automation.

– I montern visar vi vilka systemintegratörer och tekniska distributörer som har kunskapen att integrera ABB-produkter och att erbjuda den bästa lösningen. Det är en viktig del av vårt arbete med att stötta Svensk industris konkurrenskraft, säger Stefan Drakensjö.

Läs vidare

Framtidsspaning i förpackningsindustrin

Snabba förändringar och trender, innovationer och ny EU-lagstiftning är pådrivande i förpackningsindustrin. Det framkom på konferensen ”Shaping the Future with Packaging” som arrangerades i Bryssel 9–10 mars.
IMG_6525x

EU tar Frankrike i örat för deras märkningsregler

EU Kommissionen tar nu Frankrike i örat och kräver skärpning. Krav på nationell märkning som förhindrar fri handel är inte OK.
EU Fracebild

Svamp förvandlar trä till filmmaterial

Svampar omvandlar trä till tunna filmer som kan användas i förpackningar.
wood-film-utvald

Dagab pallar inte trä längre

Dagab byter nu från trä- till plastpallar från Svenska retursystem som är ett klimatsmartare alternativ.
Dagab

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620