Kompletta automations- och säkerhetslösningar för industrin på Elmia Automation

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Abb Elmia - low

På årets Elmia Automation deltar ABB med sitt kompletta erbjudande för tillverkningsindustri. Representerade områden är robotprodukter, motorer och drivsystem, maskinsäkerhet samt service.

– Detta år utökar vi vårt deltagande och satsar med en större monter för att på ett bättre sätt kunna visa för besökarna vårt kompletta erbjudande till marknaden, säger Stefan Drakensjö, marknads- och försäljningschef på ABB-enheten Robotics.

På mässan visas de senaste automationslösningarna för en effektiv och koordinerad produktion för samtliga delar och system inom tillverkningsprocessen. Nya robotmodeller och robotsystem, effektiva motorer och drivsystem som ger ännu mer möjligheter att öka produktiviteten och att få en bättre kontroll över verksamheten.

Hälsa och säkerhet har idag hög prioritet på arbetsplatsen. Det gäller inte minst inom maskinsäkerhetsområdet. ABB erbjuder ett komplett program av maskinsäkerhetsprodukter som blir en integrerad del i helhetslösningen och gör det tryggt att arbeta i industrin. Allt från enskilda säkerhetskomponenter till kompletta skyddssystem för enskilda maskiner eller hela produktionslinjer.

– I montern kommer vi bland annat visa ett komplett sortiment av säkerhetsklassade moduler för PLC:n AC500, det idealiska valet av styrsystem för komplexa säkerhetsapplikationer. Dessutom visar vi vårt sortiment av maskinfrekvensomriktare och servodrives tillsammans med roterande och linjära servomotorer samt flera nyheter inom industrimotorer.

Inom robotar visas exempelvis IRB 6700 med komplett LeanID-dressning för enklare underhåll och längre serviceintervaller. Den nyutvecklade modellen erbjuder ökad exakthet, sänkt energinivå med 15 % och ökad last och hastighet.

– Inom programvara visas ett nytt koncept med lösningar hur du enkelt kan programmera industrirobotar, dels med dagens senaste teknik och dels tar vi en titt in i framtiden med de hetaste trenderna inom robotprogrammering. Nytt är också Automation Builder som är en integrerad plattform för manövrerande av automationsprocesser. Dessutom visas de senaste integrerade lösningarna inom maskinsäkerhet samt underhållstjänster från ABB:s serviceverksamhet.

ABB har ett omfattande partnerprogram, Value Provider-programmet, som täcker hela bredden av ABB:s erbjudande inom automation.

– I montern visar vi vilka systemintegratörer och tekniska distributörer som har kunskapen att integrera ABB-produkter och att erbjuda den bästa lösningen. Det är en viktig del av vårt arbete med att stötta Svensk industris konkurrenskraft, säger Stefan Drakensjö.

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx