Kompletta automations- och säkerhetslösningar för industrin på Elmia Automation

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Abb Elmia - low

På årets Elmia Automation deltar ABB med sitt kompletta erbjudande för tillverkningsindustri. Representerade områden är robotprodukter, motorer och drivsystem, maskinsäkerhet samt service.

– Detta år utökar vi vårt deltagande och satsar med en större monter för att på ett bättre sätt kunna visa för besökarna vårt kompletta erbjudande till marknaden, säger Stefan Drakensjö, marknads- och försäljningschef på ABB-enheten Robotics.

På mässan visas de senaste automationslösningarna för en effektiv och koordinerad produktion för samtliga delar och system inom tillverkningsprocessen. Nya robotmodeller och robotsystem, effektiva motorer och drivsystem som ger ännu mer möjligheter att öka produktiviteten och att få en bättre kontroll över verksamheten.

Hälsa och säkerhet har idag hög prioritet på arbetsplatsen. Det gäller inte minst inom maskinsäkerhetsområdet. ABB erbjuder ett komplett program av maskinsäkerhetsprodukter som blir en integrerad del i helhetslösningen och gör det tryggt att arbeta i industrin. Allt från enskilda säkerhetskomponenter till kompletta skyddssystem för enskilda maskiner eller hela produktionslinjer.

– I montern kommer vi bland annat visa ett komplett sortiment av säkerhetsklassade moduler för PLC:n AC500, det idealiska valet av styrsystem för komplexa säkerhetsapplikationer. Dessutom visar vi vårt sortiment av maskinfrekvensomriktare och servodrives tillsammans med roterande och linjära servomotorer samt flera nyheter inom industrimotorer.

Inom robotar visas exempelvis IRB 6700 med komplett LeanID-dressning för enklare underhåll och längre serviceintervaller. Den nyutvecklade modellen erbjuder ökad exakthet, sänkt energinivå med 15 % och ökad last och hastighet.

– Inom programvara visas ett nytt koncept med lösningar hur du enkelt kan programmera industrirobotar, dels med dagens senaste teknik och dels tar vi en titt in i framtiden med de hetaste trenderna inom robotprogrammering. Nytt är också Automation Builder som är en integrerad plattform för manövrerande av automationsprocesser. Dessutom visas de senaste integrerade lösningarna inom maskinsäkerhet samt underhållstjänster från ABB:s serviceverksamhet.

ABB har ett omfattande partnerprogram, Value Provider-programmet, som täcker hela bredden av ABB:s erbjudande inom automation.

– I montern visar vi vilka systemintegratörer och tekniska distributörer som har kunskapen att integrera ABB-produkter och att erbjuda den bästa lösningen. Det är en viktig del av vårt arbete med att stötta Svensk industris konkurrenskraft, säger Stefan Drakensjö.

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}