Kompakta system för att förpacka små och medelstora volymer

PUBLICERAD: 31 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air släpper system för pappersbaserade skydds- och stötdämpningmaterial. Foto: Pressbild

Sealed Air släpper sina första pappersbaserade skydds- och stötdämpande förpackningssystem. Detta för att möta den växande efterfrågan företaget ser från bland annat e-handelsföretag.

De två nya papperssystemen, QuikWrap Nano och QuikWrap M-system, producerar ett dubbelt lager FSC-certifierat kraftpapper med honeycomb-struktur och silkespapper för att skydda produkter i förpackningslådor. Papperet är enligt företaget 100 procent återvinningsbart och kan rivas av med en unik ”tear and hold”-teknik för snabbare och säkrare drift, enligt Sealed Air. Systemen kräver ingen el eller underhåll och innebär mycket liten eller ingen montering.

– Båda systemen producerar snabbt två lager skyddande förpackningar. Det expanderande honeycomb-papperet ger dämpning, medan silkespapperet skyddar mot ytskador. Tillsammans bidrar detta till att förbättra den övergripande kundupplevelsen under uppackning, eftersom produkterna är bättre skyddade, säger Andrea Questa, EMEA-chef för affärsområdet inom fulfillment och papperslösningar på Sealed Air. Hon säger vidare att de två systemen är speciellt passande för små och medelstora företag. Förutom att de sparar plats är de också lätta att använda.

Minsta förpackningssystemet på marknaden

Enligt Sealed Air  är QuikWrap Nano är det minsta dubbla förpackningssystemet på marknaden, lämpligt för företag med mindre volymer. Systemet har en wellpappdispenserlåda som innehåller 61 meter expanderande kraftpapper med honeycomb-struktur samt silkespapper. Dispenserlådan och silkespappret kan specialtryckas för att skapa varumärkesmöjligheter. När systemet är tomt kan hela dispensern återvinnas.

QuikWrap M – för medelstora volymer. Foto: Pressbild

För medelstora volymer släpps QuikWrap M. Ett påfyllningsbart system som har en lätt men ändå robust metallram för att hålla större, 1 700 meter långa rullar, av det expanderande kraftpappret med honeycomb-struktur och silkespapper.

Skräddarsydd packstation

Sealed Air har också lanserat Modular Pack Station, som gör det möjligt för företag att spara utrymme genom att mer ergonomiskt organisera både papper och uppblåsbar förpackningsutrustning.

Det handlar om en modulär packstation som kan byggas på med olika bords-, hyll- och fästalternativ. Enligt  Sealed Air bidrar stationen till att effektivisera den totala förpackningsproduktionen när det kommer till fyllning av tomrum, inslagning och stötdämpning. För detta erbjuder Sealed Air exempelvis pappersbaserade papperet Fasfil det eller uppblåsbara plasten Bubblewrap.

– Snabbväxande e-handlare kan ofta få snabbt ökande försäljning som överstiger deras förpackningsfunktioner, vilket innebär att förpackningsområdet blir ineffektivt och går ut i andra arbetsutrymmen. Den nya Modular Pack Station ger en lösning på detta och den kan enkelt utvecklas när försäljningen och volymerna ökar.

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost