Kompakta system för att förpacka små och medelstora volymer

PUBLICERAD: 31 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Sealed Air släpper system för pappersbaserade skydds- och stötdämpningmaterial. Foto: Pressbild

Sealed Air släpper sina första pappersbaserade skydds- och stötdämpande förpackningssystem. Detta för att möta den växande efterfrågan företaget ser från bland annat e-handelsföretag.

De två nya papperssystemen, QuikWrap Nano och QuikWrap M-system, producerar ett dubbelt lager FSC-certifierat kraftpapper med honeycomb-struktur och silkespapper för att skydda produkter i förpackningslådor. Papperet är enligt företaget 100 procent återvinningsbart och kan rivas av med en unik ”tear and hold”-teknik för snabbare och säkrare drift, enligt Sealed Air. Systemen kräver ingen el eller underhåll och innebär mycket liten eller ingen montering.

– Båda systemen producerar snabbt två lager skyddande förpackningar. Det expanderande honeycomb-papperet ger dämpning, medan silkespapperet skyddar mot ytskador. Tillsammans bidrar detta till att förbättra den övergripande kundupplevelsen under uppackning, eftersom produkterna är bättre skyddade, säger Andrea Questa, EMEA-chef för affärsområdet inom fulfillment och papperslösningar på Sealed Air. Hon säger vidare att de två systemen är speciellt passande för små och medelstora företag. Förutom att de sparar plats är de också lätta att använda.

Minsta förpackningssystemet på marknaden

Enligt Sealed Air  är QuikWrap Nano är det minsta dubbla förpackningssystemet på marknaden, lämpligt för företag med mindre volymer. Systemet har en wellpappdispenserlåda som innehåller 61 meter expanderande kraftpapper med honeycomb-struktur samt silkespapper. Dispenserlådan och silkespappret kan specialtryckas för att skapa varumärkesmöjligheter. När systemet är tomt kan hela dispensern återvinnas.

QuikWrap M – för medelstora volymer. Foto: Pressbild

För medelstora volymer släpps QuikWrap M. Ett påfyllningsbart system som har en lätt men ändå robust metallram för att hålla större, 1 700 meter långa rullar, av det expanderande kraftpappret med honeycomb-struktur och silkespapper.

Skräddarsydd packstation

Sealed Air har också lanserat Modular Pack Station, som gör det möjligt för företag att spara utrymme genom att mer ergonomiskt organisera både papper och uppblåsbar förpackningsutrustning.

Det handlar om en modulär packstation som kan byggas på med olika bords-, hyll- och fästalternativ. Enligt  Sealed Air bidrar stationen till att effektivisera den totala förpackningsproduktionen när det kommer till fyllning av tomrum, inslagning och stötdämpning. För detta erbjuder Sealed Air exempelvis pappersbaserade papperet Fasfil det eller uppblåsbara plasten Bubblewrap.

– Snabbväxande e-handlare kan ofta få snabbt ökande försäljning som överstiger deras förpackningsfunktioner, vilket innebär att förpackningsområdet blir ineffektivt och går ut i andra arbetsutrymmen. Den nya Modular Pack Station ger en lösning på detta och den kan enkelt utvecklas när försäljningen och volymerna ökar.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432