Kokbok in Box

PUBLICERAD: 22 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Bag in Cook Book

Nu är den här – Bag in [Cook] Book Zinfandel! En världspremiär i Systembolagets sortiment som kombinerar en italiensk zinfandel av högsta kvalitet med skräddarsydda recept av krögaren Fredrik Eriksson – känd från bland annat TV4 Nyhetsmorgon, Restaurangakademien och egna restaurangen Långbro Värdshus.

Bag in [Cook] Book Zinfandel är startskottet på det som ska bli en serie “kokböcker” – olika druvor presenteras under samma varumärke tillsammans med recept som är speciellt framtagna, goda och lättlagade av olika folkkära kockar. Bakom det unika bag in box konceptet står Vinovum AB, en del av Vingruppen i Norden, som även ligger bakom Kajsa Bergqvists sortiment “Kajsa Wines” m.fl.

– Bag in Cook Book Zinfandel är en hyllning till det matglada Sverige! Ett matvänligt vin från det bördiga Apulien i södra Italien. Smakrikt och generöst men samtidigt välbalanserat i en elegant stil med inslag av kryddor, ekfat, choklad och mörka bär, säger Vinovums VD Björn Persson.

– När jag blev kontaktad angående Bag in Cook Book-projektet tände jag på alla cylindrar. Inte för att det inte redan finns tillräckligt med bag in box koncept på marknaden utan för att det faktiskt aldrig har gjorts något liknande förut. Ett koncept som verkligen befäster vinet som den perfekta måltidsdrycken och som tar matchningen mellan mat och vin till en ny nivå, säger Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus.

Vi på Vinovum älskar goda viner! Med passion och känsla för hög kvalité, en bred kunskap och höga ambitioner är Vinovum redan en framgångsrik vinimportör på den svenska marknaden. Vinovum startades 2004 av Björn Persson och säljer viner till Systembolaget, restauranger, grossister och taxfree sektorn.  I sortimentet hittar du ett brett sortiment av röda, vita och mousserande viner från hela världen och de flesta av vinerna finns i Systembolagets sortiment. Teamet bakom består av en stark och erfaren säljkår, logistik avdelning, produktutvecklare, marknadsförare och administratörer. Bolaget ingår i holdingbolaget Vingruppen AB.

Läs vidare

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax