Kokbok in Box

PUBLICERAD: 22 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Bag in Cook Book

Nu är den här – Bag in [Cook] Book Zinfandel! En världspremiär i Systembolagets sortiment som kombinerar en italiensk zinfandel av högsta kvalitet med skräddarsydda recept av krögaren Fredrik Eriksson – känd från bland annat TV4 Nyhetsmorgon, Restaurangakademien och egna restaurangen Långbro Värdshus.

Bag in [Cook] Book Zinfandel är startskottet på det som ska bli en serie “kokböcker” – olika druvor presenteras under samma varumärke tillsammans med recept som är speciellt framtagna, goda och lättlagade av olika folkkära kockar. Bakom det unika bag in box konceptet står Vinovum AB, en del av Vingruppen i Norden, som även ligger bakom Kajsa Bergqvists sortiment “Kajsa Wines” m.fl.

– Bag in Cook Book Zinfandel är en hyllning till det matglada Sverige! Ett matvänligt vin från det bördiga Apulien i södra Italien. Smakrikt och generöst men samtidigt välbalanserat i en elegant stil med inslag av kryddor, ekfat, choklad och mörka bär, säger Vinovums VD Björn Persson.

– När jag blev kontaktad angående Bag in Cook Book-projektet tände jag på alla cylindrar. Inte för att det inte redan finns tillräckligt med bag in box koncept på marknaden utan för att det faktiskt aldrig har gjorts något liknande förut. Ett koncept som verkligen befäster vinet som den perfekta måltidsdrycken och som tar matchningen mellan mat och vin till en ny nivå, säger Fredrik Eriksson – Långbro Värdshus.

Vi på Vinovum älskar goda viner! Med passion och känsla för hög kvalité, en bred kunskap och höga ambitioner är Vinovum redan en framgångsrik vinimportör på den svenska marknaden. Vinovum startades 2004 av Björn Persson och säljer viner till Systembolaget, restauranger, grossister och taxfree sektorn.  I sortimentet hittar du ett brett sortiment av röda, vita och mousserande viner från hela världen och de flesta av vinerna finns i Systembolagets sortiment. Teamet bakom består av en stark och erfaren säljkår, logistik avdelning, produktutvecklare, marknadsförare och administratörer. Bolaget ingår i holdingbolaget Vingruppen AB.

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Här invigs världens första fabrik för skruvkorkar av cellulosafiber

Blue Ocean Closures har invigt sin första produktionsanläggning för skruvkorkar av cellulosafiber. Det handlar om ”banbrytande skruvkorkslösningar som kan göra stor skillnad på global nivå”, enligt företaget.
Bandklipning-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620