Klimatsmarta pastaförpackningar vann designtävlingen

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Pida - low

Den nionde upplagan av designtävlingen PIDA – Packaging Impact Design Award – är avgjord. Årets Vinnare Alla Kategorier blev Edit Sihlberg och Katarina Sjölund från Nackademin med bidraget Triaden som övertygade med sitt kreativa, genomarbetade koncept. Tävlingen avgjordes den 15 oktober på Fotografiska i Stockholm där unga talangers bidrag bedömdes av en jury av branschspecialister. Bakom initiativet står BillerudKorsnäs, ledande inom material och lösningar för förpackningsindustrin.

– Hur det känns? Helt fantastiskt efter allt arbete, säger  en av vinnarna. Det var så många bra bidrag och hård konkurrens. Men vi trodde på vår idé, den ligger oss varmt om hjärtat, vilket gör det extra kul. Vi ville göra en enkel lösning, något som vi själva skulle vilja ha. En produkt som inte bara är snygg, funktionell eller informativ. Vår styrka är helheten.

Vinnaren blev alltså ett koncept för pastaförpackningar, med en inbyggd funktion i designen för att mäta upp lagom portioner. Den innehåller lösningar för både spaghetti och pasta av typen penne eller farfalle.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}