Klart med förvärv: ”Inne i en expansiv fas”

PUBLICERAD: 20 december 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Optipack har sin produktion med tillverkning och tryck av förpackningar i Sunne. Foto: Optipack

Tingstad Group förvärvar Optipack, en tillverkare och utvecklare av förpackningar av flexibla material, papper och plast.

Tingstad Group har sitt huvudkontor i Göteborg och är moderbolag för Norbag AB och Jonsac AB som bedriver tillverkning av bärkassar, påsar och industrisäckar. Koncernen omsätter 3 500 miljoner kronor och sysselsätter 550 medarbetare.

Köper förpackningsutvecklare

Nu står det klart att Tingstad förvärvar Optipack, en utvecklare och tillverkare av förpackningar i flexibla material, papper och plast. Optipacks kunder finns bland annat inom livsmedels-, transport-, och byggindustrin.

– Tingstad Group är inne i en expansiv fas, vi ser framför oss höga krav från kunder och ett mycket stort intresse att köpa lokala produkter tillverkade av skandinavisk råvara producerade nära kundernas verksamhet. Vi ser framför oss en ambitiös plan med fokus på investeringar för att möta framtiden, säger Paul Jigberg, ägare i Tingstad Group, i ett pressmeddelande.

Ulrik Fauhlér, vd på Optipack. Foto: Optipack
˝En mycket stor fördel˝

Optipack med produktion i Sunne har 25 anställda och omsätter cirka 90 miljoner kronor. Företaget grundades 1917 och vänder sig till kunder på den skandinaviska marknaden. Ulrik Fauhlér, vd på OptiPack, säger att framtiden för OptiPack och dess kunder, medarbetare och leverantörer ser mycket ljus ut.

– Vi ser det som en mycket stor fördel att med en stark och investeringsvillig ägare utveckla oss till att bli mer kompletta, höja våra ambitioner för att möta de krav och normer som vi med säkerhet vet att våra kunder kommer att efterfråga, säger han i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Framtidsutsikter för trycksaker och förpackningar och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar.
PrintM_Havard

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx