Kinesisk kartongmaskin är i gång

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Beihai, Kina

Stora Ensos konsumentkartongmaskin vid Beihai-bruket i Kina startade framgångsrikt produktionen den 26 maj. Den första rullen med konsumentkartong producerades 18 månader efter uppstarten av Stora Ensos omfattande byggprojekt i Beihai i Guangxi -regionen.

Projektet påbörjades på ett nyetablerat markområde. I tillägg till kartongmaskinen har bruksområdet infrastruktur, kraftverk, vatten och avloppsreningssystem. Den högsta nivån av arbetssäkerhetsstandarder har efterlevts. Med som mest 5 500 arbetare på plats, har mer än 16 miljoner arbetstimmar genomförts med endast en arbetsskada (’Lost Time Accident’).

– Idag känner jag mig stolt och glad å hela teamets vägnar. Vi har uppnått en stor milstolpe i Stora Ensos historia. Vårt mål nu är att dra nytta av den växande efterfrågan i Kina och Asien för högkvalitativ konsumentkartong, säger Karl-Henrik Sundström, vd för Stora Enso.

Den totala investeringen i projektet är 800 miljoner euro, inklusive ett massabruk för mekanisk massa BCTMP, blekt kemitermomekanisk massa, med en årlig kapacitet på 220 000 ton vilken kommer att vara i drift under fjärde kvartalet 2016. Kartongmaskinen förväntas uppnå full produktion inom 18-24 månader. Vid full drift kommer fabriken att ha en årlig kapacitet på 450 000 ton vätskekartong samt andra högkvalitativa kartongprodukter.

Den officiella invigningen kommer att äga rum den 16 juni 2016 i Beihai-bruket.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance