Kartongförpackning till lyxpotatis

PUBLICERAD: 2 december 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Tuorekartano väljer en pappersförpackning till premiumprodukten. Foto: Pressbild

Finska potatisproducenten Tuorekartano ratar plasten när lyxpotatisen ska förpackas. Istället satsas det på en kartongförpackning till företagets premiumprodukt.

Oy:s La Ratte är potatisproducentens Tuorekartanos potatis av högsta kvalitet. I valet av förpackning används en lättviktskartong producerad av Metsä Board. Kartongen är enligt tillverkaren idealisk för att skydda potatisen från skador och solljus. Förpackningen ska också bidra till att minska matsvinnet eftersom den är utformad i en mindre storlek.

Förpackningen är tillverkad av lätt MetsäBoard Prime FBB EB-kartong. En kartongprodukt med färska fibrer som lämpar sig för direktkontakt med livsmedel. Kartongen har en dispersionsbeläggning för att stå emot fukt och fett.

–Miljöfrågorna är viktiga för oss och därför förbättrar vi hela tiden vår verksamhet och våra produktionsprocesser för att göra dem mer miljövänliga. Det är därför viktigt att de material vi använder är återvinningsbara och lämpliga för kontakt med livsmedel. Metsä Boards kartong uppfyller våra krav när det gäller miljö liksom utmärkt tryckbarhet, säger Kalle Hurttila, produktionschef på Hurtti-Paino, tillverkaren av La Ratte-förpackningen.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x