Kartongbolaget redo för flytt

PUBLICERAD: 25 januari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
2018 kommer vara händelserikt för Kartongbolaget. Bland annat flyttas fabriken, berättar vd Joakim Johansson.

Det nya året har börjat bra för Kartongbolaget. Nu ser företagets vd Joakim Johansson fram emot flytt och nya investeringar. 

Under 2018 kommer Kartongbolaget genomgå en hel del förändringar. Bland annat flyttar de sin verksamhet till nya lokaler. Målet är att öka kapaciteten och på så sätt kunna bemöta den efterfrågan som finns på marknaden. Framförallt vad gäller kundens efterfrågan på digitala handelsformer.

– Vi arbetar ju hela tiden med investeringar för att korta ner produktionstiderna. Vi har planerat vilka investeringar vi ska göra under 2018, men exakt vilka kan jag inte avslöja än. Men visst har vi bestämt oss vad gäller maskiner och märke. Målet är i alla fall att utöka för att kunna bemöta efterfrågan på digitala handelsformer, säger Joakim Johansson.

Under föregående år gjordes investeringar på produktionssystem med kameraövervakning. Detta för att på ett smidigt sätt kunna kontrollera produkternas kvalitet. Däremot lades inga stora summor på nya maskiner eller liknande.

– Förra året satsade vi mycket på övervakningen i maskinerna. Med vad gäller maskiner och liknande gjorde vi inga speciellt stora investeringar som kan visa sig nu. Däremot ska vi under 2018 utöka genom att flytta fabriken och på så sätt öka vår kapacitet, säger Joakim Johansson.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor