Kamera för att inspektera produktionslinan

PUBLICERAD: 4 december 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Omrons senaste smartkamera är anpassad för flexibla produktionslinjer.

Omron lanserar en ny smartkamera för visuella inspektioner av olika typer av produktionslinjer.

Omrons FHV7-serie adderas med en ny smartkamera med belysnings- och bildbehandlingsfunktioner för avancerade visuella inspektioner. Enligt företaget har kameran världens första flerfärgade belysning samt 12 megapixels upplösning.

Omron  pekar ut flera anledningar till att de har tagit klivet in på området för högpresterande smartkameror för att kunna göra avancerade visuella inspektioner i olika tillverkningsprocesser. Dels att konsumenternas kvalitetskrav  och företagens sociala ansvar blir strängare. Dels trenden att olika produkter allt oftare produceras på en enda linje, vilket gör att kvalitetskontroller görs på produkter i olika färger och storlekar. Sådana flexibla produktioner kräver att driftstopp minimeras vid byte mellan olika produkter.

Enligt Omron reagerar FHV7-serien på färg- och storleksändringar på de objekt som ska kontrolleras tack vare att kamerorna är utrustade med flerfärgad belysning som ger en snabb lösning på problemet med att mäta olika färger. När produkters design byts eller en modell läggs till ändrar man en parameter istället för att byta eller finjustera lampor.

Autofokusobjektivet täcker brännvidder från 59 till 2 000 millimeter. Fokusområdet kan ändras vilket tar bort behovet av en mekanism för att flytta kameran, samtidigt som komponentkostnaderna och behovet av konstruktionsarbete minskar. Den dubbelkärniga processorn sägs ge den snabbaste bildbehandlingen bland alla smartkameror – fyra gånger snabbare än den tidigare hastigheten. Företaget framhåller även höghastighetsloggningen som gör att mätningar kan utföras samtidigt som bilddata sparas, samt snabb bilddatakomprimering som gör det möjligt att få full spårbarhet i produktionen.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x