Invigde interaktivt förpackningscenter

PUBLICERAD: 21 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Smurfit Invigningsmingel_IMG_3806 (Small)Henk Venneman i samspråk med gästerna

Den 13 mars invigdes Smurfit Kappas nya interaktiva Experience Centre i Eslöv. Här kan företagets kunder med 3D-teknik och prototyper i realistisk butiksmiljö se hur olika förpackningslösningar fungerar bland andra produkter.

Smurfit Kappas Experience Centre i Eslöv är det första i sitt slag i Norra Europa och består av fem steg som tillsammans skapar stora möjligheter att bedöma effekten av olika förpackningslösningar. Här finns ett inspirationsrum med plats för presentationer, möten och workshopar. Det är dessutom utrustat med Smurfit Kappas nya verktyg 3D Store Visualiser på storbildsskärm (3×5 m).

Intill ligger ett designrum med åtta förpackningsutvecklare och grafiker som tar fram olika förpackningskoncept. Vid sidan om detta finns prototyprummet, där provförpackningar tas fram för test. I utställningsrummet finns utvalda exempel på prisvinnande förpackningar från Smurfit Kappas globala organisation – kort sagt, några av världens bästa förpackningslösningar att ha som inspiration.

Slutligen består Experience Centre också av en butik, där man i en realistisk miljö kan se hur en förpackningsprototyp fungerar bland skarpa produkter, både från det egna sortimentet och konkurrerande varumärken.

Det nya verktyget 3D Store Visualiser ingår i Smurfit Kappas utbud av InnoTools, en serie nytänkande teknikverktyg med syfte att skapa effektivare förpackningslösningar. ShelfViewer, InnoBook, PaperToBox och PackExpert är några exempel. Men det hittills mest tekniskt avancerade verktyget är utan tvekan 3D Store Visualiser. Med sina möjligheter att byta mellan ett närmast obegränsat antal relevanta miljöer, produkter, varumärken och förpackningsalternativ som projiceras på storbildsskärm ger 3D Store Visualiser en virtuell uppfattning om en förpacknings intryck i butiksmiljö. Lägg till Experience Centres möjlighet att skapa, anpassa och testa prototyper i butiksmiljö och resultatet är en helt ny kontroll över förpackningsprocessen.

– Tanken med Experience Centre är att erbjuda våra kunder och partners specifika konkurrensfördelar. Genom en integrerad process och en rad unika verktyg skapar vi beslutsunderlag som accelererar utvecklingsprocessen vilket är extra viktigt i dagens snabbt föränderliga värld, säger Lube Belokozovski, som är Design- och Innovationschef på Smurfit Kappa.
– Med Experience Centre öppnar vi också upp och skapar en kreativ träffpunkt där personer med olika roller i förpackningsprocessen har möjlighet att sammanstråla, utbyta erfarenheter och nå bättre resultat.

Smurfit Kappa är en av världens ledande producenter av pappersbaserade förpackningar, med omkring 41.000 anställda vid ca 350 produktionsenheter i 32 länder och med en omsättning på 7.9 miljarder Euro 2013.

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax