Investerar i stansmaskin

PUBLICERAD: 17 oktober 2013
UPPDATERAD: 17 oktober

Arlövföretaget FrontPac har precis skrivit kontrakt för en ny automatstans, en Bobst 1600 ER. Letandet efter en maskin av denna storlek och dignitet har pågått en längre tid och nu har de till slut hittat den. I den befintliga maskinparken tornar denna nya maskin upp sig som en jätte med möjlighet att stansa upp till 1600×1100 mm.

Detta kommer ge kunderna nya möjligheter att tillverka större förpackningar och displayer vilket kan vara viktigt när man vill ta för sig i mediebruset – eller helt enkelt har en stor produkt. Maskinen ger FrontPac en unik ställning på marknaden då de är ensamma i Europa om denna typ av maskin.

Stansens storlek tillåter också snabbare produktionstakter för mindre förpackningar, så produktionslinjen blir totalt sett effektivare för alla förpackningsstorlekar. Utöver detta är den utrustad med senaste teknik för snabba inställningar, automatiskt pallbyte samt separation och fullrens vilket är unikt i detta format.

Sammantaget ger detta FrontPac möjlighet att erbjuda en än mer unik produkt och ytterligare korta ner sina ledtider. Maskinen kommer vara på plats under våren 2014.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620