Investerar i ökad produktion

PUBLICERAD: 11 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Iggesund Mill_07917

Holmen ökar kapaciteten på bruket i Iggesund.
Foto: Rolf Andersson

Holmen investerar 530 miljoner kronor för att öka kartong- och massaproduktionen inom Iggesund Paperboard. Tillverkningskapaciteten för kartong vid bruket i Workington, England, ökar med tio procent eller 20 000 ton genom ombyggnad av kartongmaskinens pressparti. Ombyggnaden, som beräknas vara fullt genomförd under första halvåret 2016, medför förbättrad produktkvalitet, enligt Holmen.

Även vid Iggesunds bruk ökar massakapaciteten med 15 procent eller 50 000 ton. Investeringen genomförs i etapper fram till 2016. Åtgärderna kommer att förbättra produktionsstabiliteten och sänka de rörliga kostnaderna.

– Under senare år har vi genomfört stora investeringar för att minska våra energikostnader och vårt beroende av fossila bränslen. Nu investerar vi i ökad produktion samtidigt som vi sänker de rörliga kostnaderna och stärker därmed vår konkurrenskraft, säger Annica Bresky, VD Iggesund Paperboard.

Holmens strategi, påpekas det, är att växa organiskt och öka kartongproduktionen ytterligare. För bruket i Workington är investeringen det första steget i den riktningen. Vid Iggesunds bruk är ambitionen att under kommande år öka produktionen med tio procent utan större investeringar.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx