Investerar i ny digitalpress

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Visutech ws 6600

ELLCO Etikett Trykk var först i Norge med att investera i etikettproduktion rulle till rulle med HP Indigo. Företaget tar nu ännu ett naturligt steg i samarbetet med HP och investerar i en HP Indigo WS6600.

– Vi satsar hårt och vill växa. Investeringen är ett viktigt led i det arbetet. Kombinationen av lägre produktionskostnader och ökad produktivitet gör oss än mer flexibla när det exempelvis kommer till leveranstid i kombination med kvalitet.

– Logistiska vinster så väl som produktionsrelaterade sådana bidrar till lönsamhet i små och mellanstora upplagor. Det är värdefullt för oss, menar Christian Egedius, VD.

Den produktivitet, flexibilitet och kvalitet som den nya maskinen bidrar med tillför med andra ord flera lönsamhetsaspekter.

– Det fanns flera fördelar för ELLCO att ta steget till en HP Indigo WS6600. Kapaciteten är förstås avsevärt högre än tidigare – ca 2,5 gånger högre. Till det kommer de vinster som maskinens integrerade ILP (InLinePriming) medför. ELLCO kommer nu med lätthet att kunna köra samtliga standardmaterial som i sin parallella flexoproduktion, berättar Rickard Ådén, Visutech.

ELLCO har även lagt till HP:s EPM-funktion (Enhanced Productivity Mode) som underlättar tryckningen till en lägre kostnad och en tryckhastighet på 40 m/min. Funktionen medför användning av tre färger istället för fyra, vilket i sig eliminerar den svarta färgen. En server omvandlar CMYK till CMY utan påverkan på varken prepress eller andra förberedande steg.

Allt detta bidrar till att ELLCO nu kommer att vara mer konkurrenskraftiga på de digitala mellanstora upplagorna med en brytpunkt så hög som 3000-4000 löpmeter jämfört med konventionell teknik.

Christian Egedius, tillsammans med fem andra delägare ser fram emot att kunna möta marknaden med snabbare leveranser och flexibilitet i små och mellanstora upplagor.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx