Investerar i ny digital press

PUBLICERAD: 19 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Boxon HP 6800

Boxon fortsätter sin satsning och investerar i en ny Digital Press HP Indigo WS 6800.

Digital tryckteknik driver den grafiska utvecklingen framåt där nu allt fler kunder, varumärkesägare och tillverkare upptäcker fördelarna och möjligheterna som digitalt tryck kan bidra med.

Vi lever i en allt mer ”digital värld” där bl.a. smarta mobiler och sociala medier påverkar vårt köpbeteende. Fler möjligheter och bredare underlag för beslut leder också till att köpbeteendet snabbt kan ändras. I en värld där kundkrav förändras i allt snabbare takt och högre krav ställs på köpupplevelsen blir det också allt viktigare att profilera sitt varumärke och sina produkter. Nya idéer skall kunna lanseras snabbt och personaliseras.

Fördelarna med digitaltryckta etiketter och digitalt förpackningstryck är att flexibiliteten att förändra sin layout är enklare med möjligheter till mindre serier utan höga engångskostnader. Digitaltryck skapar möjligheter för kreativa lösningar som bidrar till att profilera varumärket och därmed möjligheterna till ökad exponering av produkter. Tekniken gör också att ledtiderna blir kortare och som varumärkesägare får man en kortare ”time to market” vid lanseringar och kampanjer vilket ger konkurrensfördelar.

Etiketter och förpackning samspelar allt mer och som leverantör av båda produkterna kan Boxon leverera en totallösning till våra kunder som bidrar till att framhäva varumärket och produkten. Med den senaste tekniken är tryckresultatet svårslaget samtidigt som vi tar ansvar för materialval, kvalitet och leveranstider.

Med denna investering breddar vi vårt erbjudande och skapar nya möjligheter för våra Kunder. Vad vi i slutändan levererar är ökad lönsamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande och räknar upp fördelarna för kunden:

  • Flexibla och variabla tryckmöjligheter
  • Profilerat varumärke
  • Kortare ledtider
  • Optimalt tryckresultat med högre kvalité och upplösning
  • Ökad lönsamhet

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx