Investerar i ny digital press

PUBLICERAD: 19 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Boxon HP 6800

Boxon fortsätter sin satsning och investerar i en ny Digital Press HP Indigo WS 6800.

Digital tryckteknik driver den grafiska utvecklingen framåt där nu allt fler kunder, varumärkesägare och tillverkare upptäcker fördelarna och möjligheterna som digitalt tryck kan bidra med.

Vi lever i en allt mer ”digital värld” där bl.a. smarta mobiler och sociala medier påverkar vårt köpbeteende. Fler möjligheter och bredare underlag för beslut leder också till att köpbeteendet snabbt kan ändras. I en värld där kundkrav förändras i allt snabbare takt och högre krav ställs på köpupplevelsen blir det också allt viktigare att profilera sitt varumärke och sina produkter. Nya idéer skall kunna lanseras snabbt och personaliseras.

Fördelarna med digitaltryckta etiketter och digitalt förpackningstryck är att flexibiliteten att förändra sin layout är enklare med möjligheter till mindre serier utan höga engångskostnader. Digitaltryck skapar möjligheter för kreativa lösningar som bidrar till att profilera varumärket och därmed möjligheterna till ökad exponering av produkter. Tekniken gör också att ledtiderna blir kortare och som varumärkesägare får man en kortare ”time to market” vid lanseringar och kampanjer vilket ger konkurrensfördelar.

Etiketter och förpackning samspelar allt mer och som leverantör av båda produkterna kan Boxon leverera en totallösning till våra kunder som bidrar till att framhäva varumärket och produkten. Med den senaste tekniken är tryckresultatet svårslaget samtidigt som vi tar ansvar för materialval, kvalitet och leveranstider.

Med denna investering breddar vi vårt erbjudande och skapar nya möjligheter för våra Kunder. Vad vi i slutändan levererar är ökad lönsamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande och räknar upp fördelarna för kunden:

  • Flexibla och variabla tryckmöjligheter
  • Profilerat varumärke
  • Kortare ledtider
  • Optimalt tryckresultat med högre kvalité och upplösning
  • Ökad lönsamhet

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy