Investerar i HD-flexo

PUBLICERAD: 31 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Marvaco_cdi5080_esko_cmyk - low

Marvaco/Linds Flexo investerar i varumärkesägarnas behov av högkvalitativa förpackningslösningar. Marvaco Ltd tillsammans med det svenska dotterbolaget Linds Flexo gör betydande investeringar i HD och Full HD produktion I Finland och Sverige.
Nyligen installerades en ny CDI hos Linds Flexo, Marvacos dotterbolag i Helsingborg. Nu har turen kommit till Installation av ytterligare en CDi på Marvacos enhet i Ulvila Finland. Där har under vecka 3 installerats en ny Esko CDI 5080 konfiguerad med Full HD flexo för FTD. Bägge CDI maskinerna är produktion och ger en nästintill fördubblad kapacitet för hela Marvaco gruppen.

Marvaco gruppen är en ledande leverantör av HD och Full HD/FTD i den nordiska regionen. Efter dessa investeringar förfogar gruppen över totalt 6 st Esko CDI för flexoklichéproduktion. Dessa investeringar kommer att säkra för ökningen av HD definerad förpackningsproduktion för varumärkesägarna och deras nordiska tryckerier, samt att vidare stärka Marvaco gruppens produktionskapacitet.

Den senaste tekniksatsningen är en i raden av kommande investeringar
Teknikutvecklingen är snabb och omvälvande och endast företag som använder sig av den senaste utvecklingen kan vara globalt konkurrenskraftiga säger Kai Lankinen Marvacos groups CEO.

– Det räcker inte att bara köpa den senaste tekniken från hyllan utan att den måste också kompletteras med egen R&D och skräddarsydda lösningar för att vara en del kundernas utveckling.

Marvaco Group är en högkvalitativ leverantör och kvalitetsledare på marknaden som kontinuerligt investerat i den senaste tekniken under flera år.
Marvaco Group har ca 70 anställda i Finland och Sverige. I Sverige verkar Marvaco under namnet Linds Flexo Ab som i år firar 100 årsjubileum

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx