Investerar i HD-flexo

PUBLICERAD: 31 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Marvaco_cdi5080_esko_cmyk - low

Marvaco/Linds Flexo investerar i varumärkesägarnas behov av högkvalitativa förpackningslösningar. Marvaco Ltd tillsammans med det svenska dotterbolaget Linds Flexo gör betydande investeringar i HD och Full HD produktion I Finland och Sverige.
Nyligen installerades en ny CDI hos Linds Flexo, Marvacos dotterbolag i Helsingborg. Nu har turen kommit till Installation av ytterligare en CDi på Marvacos enhet i Ulvila Finland. Där har under vecka 3 installerats en ny Esko CDI 5080 konfiguerad med Full HD flexo för FTD. Bägge CDI maskinerna är produktion och ger en nästintill fördubblad kapacitet för hela Marvaco gruppen.

Marvaco gruppen är en ledande leverantör av HD och Full HD/FTD i den nordiska regionen. Efter dessa investeringar förfogar gruppen över totalt 6 st Esko CDI för flexoklichéproduktion. Dessa investeringar kommer att säkra för ökningen av HD definerad förpackningsproduktion för varumärkesägarna och deras nordiska tryckerier, samt att vidare stärka Marvaco gruppens produktionskapacitet.

Den senaste tekniksatsningen är en i raden av kommande investeringar
Teknikutvecklingen är snabb och omvälvande och endast företag som använder sig av den senaste utvecklingen kan vara globalt konkurrenskraftiga säger Kai Lankinen Marvacos groups CEO.

– Det räcker inte att bara köpa den senaste tekniken från hyllan utan att den måste också kompletteras med egen R&D och skräddarsydda lösningar för att vara en del kundernas utveckling.

Marvaco Group är en högkvalitativ leverantör och kvalitetsledare på marknaden som kontinuerligt investerat i den senaste tekniken under flera år.
Marvaco Group har ca 70 anställda i Finland och Sverige. I Sverige verkar Marvaco under namnet Linds Flexo Ab som i år firar 100 årsjubileum

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620