Investerar i fyra digitalpressar

PUBLICERAD: 6 juni 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Visutect Elanders

Under den pågående mässan Drupa i Düsseldorf har Elanders Sverige tecknat avtal med Visutech om att köpa fyra tryckpressar från HP. Avtalet gäller en HP Indigo 12000 och två HP Indigo 7900 samt den rullmatade inkjetpressen HP PageWide Web Press T240 HD.

De nya HP Indigo digitala tryckpressarna gör det möjligt för Elanders att förse välkända varumärken inom fordons- och hemelektronikbranschen med unika, högkvalitativa variabeldatastyrda kampanjer till snabba leveranstider.

Med HP PageWide Web Press T240 HD, som trycker 76 meter per minut med den högsta kvalitén på banbredden 56 cm, kommer Elanders kunna öka effektiviteten och återta intäkter, genom att flytta över fler jobb från analogt till digitalt.

Inkjetpressen HP PageWide Web Press T240 HD samt den digitala offsetpressen HP Indigo 12000 kommer att stå i Göteborg och de två digitala offsetpressarna HP Indigo 7900 kommer att placeras i Stockholm.

Visutech är sedan snart 30 år en ledande mediekoncern på den nordiska marknaden när det gäller digitala lösningar för den grafiska branschen. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg.

Bildtext:
Gustaf Albért, vd Elanders Sverige och Jan-Olof Jungersten, vd Visutech
tar i hand på en storsatsning på digitaltryck för Elanders.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy