Investerar i digitaltryck

PUBLICERAD: 5 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Rho P10 250-4C-liten

Avdelningen för display inom Peterson Packaging har investerat i en digital tryckpress från Durst. Maskinen, som installerades före påsk, är en arkmatad tryckpress som kan trycka på alla typer av material.

– Den är idealisk för korta serier med höga krav på tryckkvalitet och kommer att ge koncernen större konkurrenskraft och flexibilitet, till nytta för såväl nuvarande som kommande kunder, säger Ketil Stave VD för Peterson Packaging.

Peterson har investerat i en ny Durst Rho 200 P10, en flatbäddsskrivare som har de mest mångsidiga och produktiva 10 picoliters skrivarhuvudena i sin klass.

– De nya maskinerna definierar en helt ny kvalitetsstandard för bläckstråleskrivare med industriell produktionskapacitet och de kompromissar inte mellan hastighet och kvalitet, säger Hans Molander på Molanders Sign & Display AB som marknadsfrö Durst i Sverige och han fortsätter:

– Som med alla andra Durst flatbädds- och rull-till-rull skrivare erbjuder P10 serien en oöverträffad mångsidighet tack vare förmågan att printa på en stor variation av olika printmedia.

Maskinen kan printa på styva material som foam board, metall, akryl och PVC samt mjuka material som backlits, textilier och vinyler.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620