Intresset för vin i pappersbaserad flaska ökar

PUBLICERAD: 13 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari


Den prisbelönta italienska vinproducenten Cantina Goccia, världens första vinproducent som tappar vin i en pappersflaska, öppnar nu en särskild fyllningstjänst för att hjälpa andra vinproducenter att byta från glas till papper.
Cantina Goccia har stor erfarenhet av att använda och fylla förpackningsformatet och har därför beställt världens första specialbyggda fyllningsmaskin som är utformad enbart för pappersflaskor.
Anläggningen kommer att vara baserad på deras vingård i Umbrien, Italien, och kommer till en början att fylla 1 000 flaskor i timmen med möjlighet att fördubbla kapaciteten i framtiden.
Paper Frugal Bottles, som tillverkas av det brittiska hållbara förpackningsföretaget Frugalpac, använder sex gånger mindre kol vid tillverkning och bortskaffande än glasflaskor och är fem gånger lättare.
Sedan Cantina Goccia lanserade sitt vin i pappersflaskan Frugal Bottle i juni 2020 har man fyllt 114 000 flaskor – 64 000 med sina egna viner och 50 000 för tredje part, bland annat When in Rome.
Eftersom Frugal Bottle har ett koldioxidavtryck som är 84 procent lägre än en glasflaska har Cantina Goccias fyllda flaskor sparat 53,3 ton koldioxid. Det är lika mycket koldioxid som en bensinbil som kör 132 000 mil uppger företaget.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}