Den prisbelönta italienska vinproducenten Cantina Goccia, världens första vinproducent som tappar vin i en pappersflaska, öppnar nu en särskild fyllningstjänst för att hjälpa andra vinproducenter att byta från glas till papper.
Cantina Goccia har stor erfarenhet av att använda och fylla förpackningsformatet och har därför beställt världens första specialbyggda fyllningsmaskin som är utformad enbart för pappersflaskor.
Anläggningen kommer att vara baserad på deras vingård i Umbrien, Italien, och kommer till en början att fylla 1 000 flaskor i timmen med möjlighet att fördubbla kapaciteten i framtiden.
Paper Frugal Bottles, som tillverkas av det brittiska hållbara förpackningsföretaget Frugalpac, använder sex gånger mindre kol vid tillverkning och bortskaffande än glasflaskor och är fem gånger lättare.
Sedan Cantina Goccia lanserade sitt vin i pappersflaskan Frugal Bottle i juni 2020 har man fyllt 114 000 flaskor – 64 000 med sina egna viner och 50 000 för tredje part, bland annat When in Rome.
Eftersom Frugal Bottle har ett koldioxidavtryck som är 84 procent lägre än en glasflaska har Cantina Goccias fyllda flaskor sparat 53,3 ton koldioxid. Det är lika mycket koldioxid som en bensinbil som kör 132 000 mil uppger företaget.