Innovativa lösningar för hållbara transport- och logistiksystem

PUBLICERAD: 24 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Lund universitetshuset_fa - lowFoto: Mikael Risedal

Lunds Tekniska Högskola och NordForsk i samarbete med IMIT inbjuder till en endagskonferens på temat Innovativa lösningar för hållbara transport- och logistiksystem onsdagen den 19:e Mars i Lund.

Ta chansen att bli inspirerad av presentationer från DHL, Bring, Schenker, Tetra Pak och IKEA, samt att nätverka med andra företag och forskare från nordiska universitet

Ökad miljömedvetenhet, strängare miljökrav och miljöskatter, högre drivmedelspriser och relativt sett dyrare transporter ställer nya krav på utveckling och styrning av transport- och logistiksystem som är ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Framtidens logistiksystem måste helt enkelt bli ”Greener and Leaner” för att vara konkurrenskraftiga. Detta kräver nya innovativa lösningar för design och styrning. Syftet med konferensen är att ge inspiration till sådan utveckling. Talare från DHL, Bring, Schenker, Tetra Pak och IKEA berättar om olika konkreta exempel på hållbara lösningar från sina verksamheter. Dessutom ges tillfälle att träffa och nätverka med forskare och representanter från andra företag. Konferensen går av stapeln onsdag 19:e mars 2014, i Lund på Lunds Tekniska Högskola. I anmälningsavgiften på 1000 SEK ingår lunch, samt kaffe med tilltugg under dagen. Sista anmälningsdag är onsdag 5:e mars.

Konferensen ingår som en delaktivitet i ett nordiskt forskningsprojekt med titeln ”Management, Design and Evaluation of Sustainable Freight- and Logistics Systems”. Projektet delfinansieras av NordForsk och involverar forskare från Lunds Tekniska Högskola, Aarhus Universitet, Norges Handelshögskola i Bergen samt Aalto Universitet i Helsingfors.

Anmälan görs på imit.se/events/view-events.aspx

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx