Ink n Art: ”Vi tar mycket mark och växer”

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari

 

Rasmus Hammarstrand, Erik Svensson och Emmy Ljungvall höll ställningarna i Scanpack-montern. Foto: Claes Nordström

Digitaltryckta premiumförpackningar med exempelvis foliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Det förpackningssatsande tryckeriet gjorde debut på Scanpack.

Ink N Art är ett tryckeri i Göteborg som länge levererat storformat, skylt och tryck på kläder och profilprodukter. Men sedan 2020 är det satsningen på digitaltryckta förpackningar som varit mycket på företagets agenda. På Scanpack var det så dags för företaget att göra debut för att visa upp sin e-handelslösning och olika exempel på av förpackningar de kan producera.

Effektiv produktion

Ink N Art flyttade in i en nybyggd fastighet på Hisingen vid årsskiftet. Rasmus Hammarstrand säger att de nu kommit iordning och står rustade med ett produktionsflöde som ger en helt annan effektivitet och kapacitet än tidigare.

– Det är både när det gäller in och utleveranser och vi har kunnat bygga en anpassad lina som är bra mycket effektivare, säger säljaren Rasmus Hammarstrand.

En av alla premiumförpackningar som Ink n Art är stolta över. Foto: Claes Nordström
Trycker digitalt

Premiumförpackningar med exempelvis guldfoliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Under 2021 investerade företaget i en HP-indigo-press, levererad av Visutech. Till den har de en rejäl efterbehandlingslina. Digitaltryckta förpackningar i korta serier tar de sig gärna an.

– Vi har en produktion som går att anpassa därefter och vill gärna inte köra 100 000-tals utan vi vill gärna köra den lilla upplagan.

In n Art investerade i nya stans- och folieringsmaskiner under 2021. Foto: Claes Nordström
Har e-handelsplattform

Med webbshoppen riktar de sig till både B2C- och B2B-kunder som är i behov av förpackningar, även skräddarsydda och egendesignade sådana.

– Vi tar mycket mark och växer. Vi känner att man i dag inte vill beställa hur mycket förpackningar som helst utan det man behöver här och nu. Det är det som efterfrågas och vi kan leverera det.

Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Konica Minolta ser bra möjligheter för digital etikettproduktion 2024

Sacha-Vittori Paolucci på Konica Minolta, ser både problem och möjligheter för digital produktion av etiketter under år 2024. När vi kan notera en global nedgång i tryckproduktion, ser det bättre ut för digital etikettproduktion.
konica 2

Förpackningsindustrin målet för världens snabbaste digitala B1-press enligt Agfa

Vid ett exklusivt evenemang för förpackningskonverterare och tryckare, presenterade Agfa sin nya SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare för förpackningsmarknaden. Man säger att det är den snabbaste digitala B1-pressen på marknaden.
Print-Bars-1_1200x600

Canon lanserar ny inkjetpress för etiketter på Drupa

Canon har förhandsvisat en ny inkjetpress för etiketter, LabelStream LS2000, som är speciellt inriktad mot livsmedelsindustrin. Första liveuppträdande blir på Drupa nästa år.
230922_LabelStream-LS2000_LeftCG_NoShadow-1024x682x

Sealed Air introducerar portfölj med tjänster

Med en ny produktportfölj kallad prismiq har Sealed Air skapat en förpackningslösning som sammanför designtjänster, digitaltryck och "smarta förpackningar".
sealed airx

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se