Ink n Art: ”Vi tar mycket mark och växer”

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari

 

Rasmus Hammarstrand, Erik Svensson och Emmy Ljungvall höll ställningarna i Scanpack-montern. Foto: Claes Nordström

Digitaltryckta premiumförpackningar med exempelvis foliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Det förpackningssatsande tryckeriet gjorde debut på Scanpack.

Ink N Art är ett tryckeri i Göteborg som länge levererat storformat, skylt och tryck på kläder och profilprodukter. Men sedan 2020 är det satsningen på digitaltryckta förpackningar som varit mycket på företagets agenda. På Scanpack var det så dags för företaget att göra debut för att visa upp sin e-handelslösning och olika exempel på av förpackningar de kan producera.

Effektiv produktion

Ink N Art flyttade in i en nybyggd fastighet på Hisingen vid årsskiftet. Rasmus Hammarstrand säger att de nu kommit iordning och står rustade med ett produktionsflöde som ger en helt annan effektivitet och kapacitet än tidigare.

– Det är både när det gäller in och utleveranser och vi har kunnat bygga en anpassad lina som är bra mycket effektivare, säger säljaren Rasmus Hammarstrand.

En av alla premiumförpackningar som Ink n Art är stolta över. Foto: Claes Nordström
Trycker digitalt

Premiumförpackningar med exempelvis guldfoliering eller blindprägling är Ink n Arts specialitet. Under 2021 investerade företaget i en HP-indigo-press, levererad av Visutech. Till den har de en rejäl efterbehandlingslina. Digitaltryckta förpackningar i korta serier tar de sig gärna an.

– Vi har en produktion som går att anpassa därefter och vill gärna inte köra 100 000-tals utan vi vill gärna köra den lilla upplagan.

In n Art investerade i nya stans- och folieringsmaskiner under 2021. Foto: Claes Nordström
Har e-handelsplattform

Med webbshoppen riktar de sig till både B2C- och B2B-kunder som är i behov av förpackningar, även skräddarsydda och egendesignade sådana.

– Vi tar mycket mark och växer. Vi känner att man i dag inte vill beställa hur mycket förpackningar som helst utan det man behöver här och nu. Det är det som efterfrågas och vi kan leverera det.

Foto: Claes Nordström

 

Läs vidare

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos flaggskepp, HP Indigo V12.
HP 12x

Konica Minolta ser bra möjligheter för digital etikettproduktion 2024

Sacha-Vittori Paolucci på Konica Minolta, ser både problem och möjligheter för digital produktion av etiketter under år 2024. När vi kan notera en global nedgång i tryckproduktion, ser det bättre ut för digital etikettproduktion.
konica 2

Förpackningsindustrin målet för världens snabbaste digitala B1-press enligt Agfa

Vid ett exklusivt evenemang för förpackningskonverterare och tryckare, presenterade Agfa sin nya SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare för förpackningsmarknaden. Man säger att det är den snabbaste digitala B1-pressen på marknaden.
Print-Bars-1_1200x600

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x