Inför robotik i maskinstyrning

PUBLICERAD: 13 januari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

B&R Comau Robotics

 Med införandet av OpenRobotics, öppnar Comau och B&R upp nya dimensioner av robot- integration för maskiner och produktionslinjer. Lösningen är baserad på ett komplett sortiment av Comau-robotar som hanterar nyttolaster från 3 till 650 kg.

– Med en helt enhetlig programmering för varje komponent, inklusive robotar. Utifrån ett helhetsperspektiv drar våra kunder, runt om i världen stor fördel av driften, diagnostiken och underhållet. Det går inte att hitta en liknande lösning på marknaden, säger Tobias Daniel, sälj- och marknadschef på Comau Robotics.

Traditionellt har robotik och maskiner alltid förlitat sig på separata styrenheter eller ingångsportar.

Comau robotar över hela världen kan nu integreras med maskiner och produktionslinjer utrustade med B&Rs automationskomponenter på ett mycket smidigt sätt.

– Kunden väljer helt enkelt önskad Comau-robot i Automation Studio miljö. Med mapp-teknik, kan roboten enkelt införlivas och perfekt synkroniseras med maskinens automatiseringslösningar. De vanliga problemen som ofta uppstår med traditionella lösningar kommer aldrig uppstå med denna typ av prestanda och användning, förklarar Walter Burgstaller, B&Rs europeiska försäljningschef.

 

Bildtext:
Walter Burgstaller (försäljningschef i Europa på B&R till vänster) och Tobias Daniel (sälj- och marknadschef på Comau Robotics till höger) presenterade OpenRobotics för första gången på SPS IPC Drives 2015

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx