Inbjudan till frukostmöte 29/2

PUBLICERAD: 18 februari 2016
UPPDATERAD: 18 februari

 

 

CeLIT, bjuder in till frukostmöte hos ICA Långberga i Helsingborg den 29 februari.

CeLITs tema för 2016 är Logistics for tomorrow. Vad kan vara lämpligare då än att besöka ICAs senaste logistiksatsning. Vi startar årets frukostmöten på ICA Långeberga där vi blir introducerade till ICAs senaste ombyggnad. Nu har ICA ökat sitt lager med drygt 30 000 kvadratmeter.

ICA Långeberga tar därmed över verksamheten från Ica-lagret i Kungälv. Samtidigt stänger ICA sitt lager i Arlöv. Utbyggnaden innebär att det blir flera nya arbetstillfällen i Helsingborg.

Den 29/2 får vi lyssna till representanter från ICA som berättar om verksamheten och dess nya utmaningar. Mötet avslutas med en rundvandring på det nya lagret.

När 29/2 kl 7.30 (Vi startar med mingel)

Var: Långebergavägen 100

Värdar: Johanna Sellert och Fredrik Nilsson

Anmäl dig på www.CeLIT.nu

 

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax