In the middle of nowhere - “Ett annorlunda seminarium”

PUBLICERAD: 7 september 2023
UPPDATERAD: 12 september
Foto: Johannes Plenio. Unsplashed

”I mitten av ingenting” eller ett annorlunda seminarium. Så skriver Sweflex i sin inbjudan till höstseminariet den 9:e november i Sunne i Värmland.

Det är väl att ta i att kalla det för ”I mitten av ingenting”. Sunne är en intressant ort med många företag knutna till grafisk, och/eller förpackningsindustri.

Höstmötet börjar som vanligt med “Get together” med pytt i panna och öl Selma Spa den 8:e november.

Seminariet hålls den 9:e november med start i hörsalen på Brobygrafiska.

Efter en välkomstinledning följer en presentation av Lukas Engqvist, BGU, på temat Designers perspectives on colours, därefter delas deltagarna upp i grupper och påbörjar besök hos tre företag i Sunne, Miller Graphics, Tetra Pak och Optipack.

Efter lunch fortsätter programmet med presentationer av Peter Edberg från Paper Province och Camilla Johansson från Karlstad universitet. Per Branzén från Sunne kommun kommer att visa att Sunne har många fördelar men även utmaningar, och sist men inte minst kommer två talare som skapar hopp, Stefan Holm och hans pappa Jonny. Vad krävs för att bli världsmästare?

Självfallet avslutas dagen som vanligt med en middag.

Mer info finns på Sweflex.com.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}