I topp på kartongmarknaden

PUBLICERAD: 14 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

iggesund-i-topp

Kartongföretaget Iggesund Paperboards marknadsledande varumärken Invercote och Incada, finns återigen bland de tre mest värdefulla varumärkena på den europeiska kartongmarknaden, enligt en nyligen släppt varumärkesstudie som Opticom International Research genomfört bland europeiska kartongkonverterare och varumärkesägare.

Bland konverterarna placerar sig Invercote som tydlig etta med klar distans till tvåan Performa från Stora Enso. Incada intar en tredje plats av de 14 varumärken som kvalificerat sig för den europeiska topplistan enligt konverterarna. Prisvärdhet och jämn kvalitet är de viktigaste faktorerna vid val av kartong för dem. När det gäller service rankas tillgänglighet och leveranspålitlighet allra högst.

– Vi har sällan synpunkter på Incadas kvalitet och vi får alltid utmärkt teknisk service. kommenterar en brittisk konverterare med inriktning på kosmetik och skönhetsprodukter.

– Invercote har varit vårt huvudsakliga kartongval i många år, och den fungerar väl i vår produktion, intygar en annan brittisk konverterare med en mer allmän inriktning.

– Vi är otroligt glada och stolta över våra fina och starka varumärken, som har så stor betydelse för såväl våra kunder, medarbetare och affärer. När våra kunder och intressenter dessutom betygsätter oss så högt är det ett kvitto på vi gör rätt saker och därtill hjälper våra kunder bli framgångsrika, säger Charlotte Lagerwald, Marketing Strategy Director, som ansvarar för att förvalta och vårda Iggesunds varumärken.

Iggesund Paperboard som företag och produktvarumärkena Invercote och Incada har en hög och stigande igenkänningsfaktor. Sätter man dessutom kännedomen i relation till Iggesunds storlek jämfört med konkurrenterna, Stora Enso och Metsä Board som båda är betydligt större företag, framstår det ännu tydligare att Iggesund Paperboards varumärken är väl igenkända.

Opticom tar även fram en motsvarande ranking av kartongvarumärken baserat på intervjuer med ägare till konsumentvarumärken inom sex olika marknadssegment: torra livsmedel, kylda & frusna livsmedel, choklad & konfektyr, vin & sprit, parfym, kosmetik & skönhetsvård samt läkemedel. Både Invercote och Incada är solklara ledare på första och andra plats inom segmenten parfym, kosmetik och skönhetsvård.

– Undersökningen omfattar visserligen bara Europa, men den stärker ändå vår argumentation när vi försöker bredda och öka vår försäljning i både Asien och USA. Våra nya servicelösningar i Asien och på USAs västkust ger oss en ny konkurrenskraft på dessa marknader som vi inte tidigare haft. Och de europeiska varumärkesägare som producerar i Asien kan nu vara säkrare på att även där kunna använda Invercote, kommenterar Arvid Sundblad, VP Director Sales & Marketing och globalt ansvarig för Iggesund Paperboards försäljning.

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx