Hyllas för förpackning till motorsågar

PUBLICERAD: 17 september 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Key account manager Stefan Idren på Stora Enso, Sascha Menges, President of Husqvarna Division och Fredrik Stensson, försäljningschef, Stora Enso.

Motorsågstillverkaren Husqvarna har utnämnt Stora Enso till deras mest innovativa leverantör. Företaget har bland annat utvecklat en wellpapplösning för att förpacka motorsågar.

Stora Enso har mottag utmärkelsen Innovation Award vid Husqvarnas årliga tillställning för leverantörer. Stora Enso levererar wellpappförpackningar till Husqvarna och har bland annat tagit fram en ny lösning för att förpacka Husqvarnas motorsågar, en lösning som kallas för Cone Box. Förutom förpackningens speciella form har den ett förstärkt skydd för sågens svärd.

Stora Ensos Cone Box används som förpackning till Husqvarnas motorsågar.

Enligt Husqvarna gör förpackningslösningen att de kan spara in på transportkostnader och minska reklamationer samtidigt som den har en mindre påverkan på miljön. De pekar bland annat ut att Cone Box har ökat fyllnadsgraden med 37 procent, minskat antalet pallar med 5 300 stycken och minskat koldioxidutsläppen med 190 ton.

– Vi är givetvis både stolta och glada över att få denna utmärkelsen från Husqvarna som vi har ett flerårigt samarbete med, säger Fredrik Stensson, försäljningschef för Stora Ensos affärsområde inom förpackningslösningar.

– Vi arbetar kontinuerligt med innovation inom Stora Enso och tillsammans med kunder som Husqvarna har vi möjligheten att göra stor skillnad, såväl kostnadsmässigt som för miljön.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x