HP stärker upp med digitalpressar för förpackningstryck

PUBLICERAD: 22 februari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Öletiketter tryckta med HP Indigo 6900 Digital Press, i färgen ElectroInk Silver.

HP släpper nya digitalpressar för etikett- och förpackningstryck – en trycker direkt på wellpappskivor i ett pass. 

Under ett av HP Indigos senaste event i Israel lanserades två nya digitaltryckpressar för den kommersiella marknaden. HP Indigo 6900 Digital Press för etiketter och förpackningar, och en digitalpress, HP PageWide C500 Press för tryck direkt på wellpappskivor med bläckstråleteknik i ett pass. Expansionen följer efter det största förpackningsavtalet någonsin mellan HP Indigo och förpackningstillverkaren ePac. Avtalet slöts i mitten av februari och omfattar en beställning av tio nya digitalpressar.

HP Indigo 6900 Digital Press för etiketter.

Enligt tillverkaren har HP Indigo 6900 funktioner för produktion av etiketter anpassade för en rad produkter inom livsmedel, hushåll, kemikalier och läkemedel. Den kan även trycka med HP Indigo ElectroInk, en färg som enbart blir synlig under uv-ljus och används för varumärkesskydd och reklametiketter. Ytterligare en färg som tillkommer heter ElectroInk Silver, vilken ger metalliska effekter. Pressen går också att integrera med en GEM-enhet som möjliggör digital utskrift i ett pass – utsmyckningar som exempelvis hologram, folier, laminering samt taktil effekt med mera.

HP PageWide C500 Press för tryck direkt på wellpappskivor med bläckstråleteknik i ett pass.

Den nya digitala tryckpressen, HP Indigo 12000 HD  har fullt fokus på färg och bild. Enligt HP så tas bildupplösningen till en helt ny nivå och ger skarpare bilder som till och med överträffar offsettryck. Det görs genom ett inbyggt system för B2-format, High Definition Image System, som innehar 48 parallella laserstrålar som ger en rastertäthet upp till 290 linjer per tum.

HP Indigo 12000 HD Digital Press ska förbättra nyanserna i de mer avancerade bilderna.

Förutom skrivarna släpper HP även en hel del nya PrintOS-appar som kan kontrollera statusen i produktionen medan den pågår. Bland annat en OEE-app för automatisk mätning av utrustningseffektiviteten kallad Color Beat. Den används för att säkerställa färgstandarder och en ny version av HP Site Flow för smidigare mottagande av online-ordrar.

Bild som skrivits ut med HP Indigo 12000 HD Digital Press.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x