HP Indigo firar jubileum

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Billes tryckeri i Mölndal var det första tryckeriet i Norden att installera nya HP Indigo 100K. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år är det tio år sedan HP Indigo B2-portföljen lanserades på marknaden. Sedan HP Indigo 1000 presenterades i samband med Drupa 2012 har det skett en revolution på denna marknad. 

Under det senaste decenniet har fler och fler tryckerier valt att göra investeringar i digitala B2-maskiner för att hänga med när orderingången ökar och med det även kundbehoven, samtidigt som expansionen inom digital transformation fortsätter. Det menar HP Indigo som främst är kända för sina digitalpressar för att trycka etiketter och förpackningar.

Digitalpressen HP Indigo 100K, enligt HP Indigo den mest produktiva digitala B2-pressen på marknaden, gör det möjligt för kommersiella tryckerier att flytta större volymer från offset till digitaltryck för att möta dagens behov och producera en rad kommersiella applikationer med hög utskriftskvalitet och produktivitet. Maskinen kan leverera 60 miljoner B2-ark per månad. Tillverkaren har precis sålt maskin nummer 100.

”Trycker fler ark per timme”

Billes tryckeri i Mölndal var först i Norden med att investera i en HP Indigo 100K. Den levererades och installerades av Visutech förra sommaren. I samband med detta intervjuade Sign&Print Niklas Bille, vd för Billes:

– 100K har väsentligt högre kapacitet än den vi hade tidigare. Vi räknar med 50 procents ytterligare produktivitet. Den går helt enkelt snabbare och trycker fler ark per timme.

HP tillkännager nu också att digitalpressen HP Indigo 15K, också för B2-format, är tillgänglig på den globala marknaden. HP Indigo är världens mest sålda digitala B2-plattform med för närvarande 1 200 installationer i 70 länder. HP Indigo 15K är, enligt tillverkaren, designad för att möta ett brett utbud av kundkrav på ett mycket produktivt sätt. Den har större mediastöd och 15 elektrobläckpositioner och obegränsade dekorfärger.

Presenterar fler nyheter

HP går även ut med ytterligare två nyheter: funktionen Auto Pallet Replacement som innebär att pall växlas automatiskt vid avläggning samt en femte färgstation till HP Indigo 100K. För att exakt säkerställa att tryckprocessen inte stannar kan användarna använda en ny standby-pall, som kan aktiveras efter en given serie eller jobb, och som trycker ut den utskrivna stapeln ur leveransenheten så att operatören kan skriva ut, stapla och ladda så mycket eller så lite som man behöver. Detta system kommer att finnas tillgängligt under 2022.

Läs vidare

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Det omöjliga var inte omöjligt – världens första papperstråg för smör och margarin

Upfield, ett globalt varumärke inom växtbaserade livsmedel, har lanserat världens första plastfria, återvinningsbara tråg för sina växtbaserade smör och bredbara pålägg.
Flora_PlantButter_packshot 800x800x

All4Labels i utvecklingsprojekt som ger exklusiva rättigheter

Etikettföretaget All4Labels Global Packaging Group och tillverkaren av processteknologi Actega har kommit överens om att tillsammans vidareutveckla Signite-teknologin som tillverkas av Actega. All4Labels får exklusiva rättigheter på den europeiska marknaden.
signitex

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx