HP Indigo firar jubileum

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Billes tryckeri i Mölndal var det första tryckeriet i Norden att installera nya HP Indigo 100K. Foto: Arkiv/Claes Nordström

I år är det tio år sedan HP Indigo B2-portföljen lanserades på marknaden. Sedan HP Indigo 1000 presenterades i samband med Drupa 2012 har det skett en revolution på denna marknad. 

Under det senaste decenniet har fler och fler tryckerier valt att göra investeringar i digitala B2-maskiner för att hänga med när orderingången ökar och med det även kundbehoven, samtidigt som expansionen inom digital transformation fortsätter. Det menar HP Indigo som främst är kända för sina digitalpressar för att trycka etiketter och förpackningar.

Digitalpressen HP Indigo 100K, enligt HP Indigo den mest produktiva digitala B2-pressen på marknaden, gör det möjligt för kommersiella tryckerier att flytta större volymer från offset till digitaltryck för att möta dagens behov och producera en rad kommersiella applikationer med hög utskriftskvalitet och produktivitet. Maskinen kan leverera 60 miljoner B2-ark per månad. Tillverkaren har precis sålt maskin nummer 100.

”Trycker fler ark per timme”

Billes tryckeri i Mölndal var först i Norden med att investera i en HP Indigo 100K. Den levererades och installerades av Visutech förra sommaren. I samband med detta intervjuade Sign&Print Niklas Bille, vd för Billes:

– 100K har väsentligt högre kapacitet än den vi hade tidigare. Vi räknar med 50 procents ytterligare produktivitet. Den går helt enkelt snabbare och trycker fler ark per timme.

HP tillkännager nu också att digitalpressen HP Indigo 15K, också för B2-format, är tillgänglig på den globala marknaden. HP Indigo är världens mest sålda digitala B2-plattform med för närvarande 1 200 installationer i 70 länder. HP Indigo 15K är, enligt tillverkaren, designad för att möta ett brett utbud av kundkrav på ett mycket produktivt sätt. Den har större mediastöd och 15 elektrobläckpositioner och obegränsade dekorfärger.

Presenterar fler nyheter

HP går även ut med ytterligare två nyheter: funktionen Auto Pallet Replacement som innebär att pall växlas automatiskt vid avläggning samt en femte färgstation till HP Indigo 100K. För att exakt säkerställa att tryckprocessen inte stannar kan användarna använda en ny standby-pall, som kan aktiveras efter en given serie eller jobb, och som trycker ut den utskrivna stapeln ur leveransenheten så att operatören kan skriva ut, stapla och ladda så mycket eller så lite som man behöver. Detta system kommer att finnas tillgängligt under 2022.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x