HP Indigo får stororder

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Epacs Virag Patel och HP:s Haim Levit skriver under avtalen. Foto: Pressbild

Det globala förpackningsföretaget Epac flexible packaging har valt att investera i inte mindre än 50 nya digitala HP Indigo-pressar. De kommer att installeras på både befintliga och nya produktionsanläggningar runt om i världen som en del av företagets fortsatta globala expansionsplan.

Epac flexible packaging är ett globalt företag inom flexibla förpackningar. Kunderna är varumärkesägare och företag av varierande storlek som de servar med digitaltryckta kundanpassade och personaliserade flexibla förpackningslösningar såsom ståpåsar, så kallade pouches, och tryckta materialrullar.

Växer med digitalpressar

Sedan företaget grundades 2016 har ePac varit en av de främsta användarna av HP Indigo digitalpressar och har längs vägen upprätthållit en stark och djupt rotad relation med HP. Under de senaste sex åren har företagets flotta av HP Indigo digitalpressar vuxit enormt, vilket resulterat i stora investeringar i HP Indigo 20000 och HP Indigo 25K digitalpressar, med ökad produktionskapacitet som följd.

Största ordern i företagets historia

Den stora investeringen företaget nu gör – totalt 50 HP Indigo digitalpressar – är den största enskilda beställningen i HP Indigos historia. Med fokus på global expansion kommer den flottan med digitalpressar att fördelas över 36 nya och befintliga tillverkningsanläggningar på fem kontinenter.

”Betydande global inverkan”

Haim Levit, general manager för HP:s Industrial Print Business:

– Epac flexible packaging är en av de ledande tillverkarna av digitala flexibla förpackningar och fortsätter sin HP Indigo-baserade affärsmodell på nya platser runt om i världen. Epacs vision att stödja små och medelstora varumärken med digitaltryck och vitalisera lokalsamhällen är ett bevis på våra gemensamma värderingar och visar att digitaltryck har en betydande global inverkan.

Läs vidare

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Framtidsutsikter för trycksaker och förpackningar och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar.
PrintM_Havard

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx