Horizon sporrar till att flytta fokus

PUBLICERAD: 30 januari 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Potentialen för en kostnadseffektiv produktion ligger främst i efterbehandlingen, säger Paul Jakobson, nordisk försäljningschef på Horizon.

Horizon tar sikte på att visa lönsamhet i efterbehandlingsledet när de fyller upp monterytan på Sign&Print Scandinavia med flera av sina maskiner och system.

Efterbehandlingsleverantören Horizon riktar strålkastarljuset mot Change Focus- Finishing First när de visar upp sitt maskinsortiment på Sign&Print Scandinavia

– Det betyder mer effektivitet, mer flexibilitet och mer integration i workflow. Det är de tre utmaningarna dagens grafiska producenter brottas med varje dag. Potentialen för en kostnadseffektiv produktion ligger speciellt i efterbehandlingen, säger Horizons nordiska försäljningschef Paul Jakobson.

Stitchliner Mark III är en av Horizons lösningar för att göra klammerhäftade broschyrer.

Maskiner och system kommer att gå varma i Horizons monter, vilket innebär lösningar för uppsamlingshäftning, falsning, limbindning, skärning, foliekaschering och stansning.

Maskiner demonstreras

I ett urval visas Stitchliner Mark III som är ett system för industriell produktion av klammerhäftade broschyrer. Det är en sadelhäftare och plockmaskin i ett som uppvisar en hög grad av automatisering, något Sign&Print tidigare har skrivit om.

På mässan syns också Horizons flaggskepp i BQ-serien, vilket handlar om den helautomatiska fyrabackars limbindningslinjen BQ-480 för variabel bokproduktion.

Paul Jakobson säger att de kommer att ha en monter som är fullständigt fullpackad med maskiner och system.

Limbindningslinjen BQ-480.

– Alla gillar Horizonmaskiner in action. Besökarna kan själva se live i Stockholm våra system för frekvent byte av jobb med konstant bästa kvalitet, och olika applikationer i samarbete med
flera olika printleverantörer. Det blir en evolution inom broschyrhäftning, fullautomatisk limbindning, komplexa falsningar, effektiv stansning, foliering och
multi finishing.

Nya och gamla kunder

Under Sign&Print Scandinavia 2019 som pågår 5-7 februari så hoppas Paul Jakobson att de får chansen att träffa så många som möjligt av Horizons gamla som nya kunder.

– Det finns ju en Horizonmaskin i princip hos varenda företag i grafisk industri. Och det vore fantastiskt kul att träffa alla. Både nya som gamla kunder. Förra mässan 2017 så hade vi precis återtagit Horizonagenturen in i Horizons egen ägo. Så det blir också spännande att höra vad marknaden har upplevt som förbättringar och utveckling tillsammans med oss under de senaste två åren, säger Paul Jakobson.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x